Nieuws Actueel

Rotterdamse Automobiel Centrale nu ook in Dordrecht

De Rotterdamse Automobiel Centrale (RAC) opende deze maand een tijdelijke vestiging aan de Nijverheidstraat 10 in Dordrecht. Dit in afwachting van de nieuwbouw aan de Autoboulevard Mijlweg, die na de zomer begint. "Het is een kans om in deze regio de markt te bewerken", zegt Ton van Vugt, die samen met Tom van Dijk de directie vormt.

Conny Taheij | Foto: Cees van der Wal 20 juni 2016

RAC ton van vugt dordrecht rotterdamse automobiel centrale

De nieuwe showroom en werkplaats springen straks in het oog: een strak zwart gebouw van twee verdiepingen op een zichtlocatie langs de A16. Het is nu nog een maquette, maar begin 2017 staan daar de Jaguars en Land Rovers in de etalage. Net als op de Autostrada langs de A16 aan de voet van de Van Brienenoordbrug.

Waarom breidt een echt Rotterdams bedrijf uit naar Dordrecht?"Ons bedrijf vertegenwoordigt sinds de oprichting in 1931 al onderscheidende merken. Jaguardealer zijn we al 62 jaar en vanaf 1 juni zijn we ook dealer van Land Rover. Dat is een gevolg van een wereldwijde strategie van de fabrikant van beide automerken. Twee merken bij elkaar maakt dat je een volume hebt om deze stap te kunnen zetten. Er ligt genoeg potentie in deze regio om te investeren in een hypermodern pand."

Bent u bekend met de regio?"Wij positioneren ons hier bewust al langer. Op evenementen in Gorinchem en Dordrecht bijvoorbeeld. Nu zijn we ook fysiek aanwezig. Jaguar kent iedereen als een merk in het hogere segment, maar sinds 2015 brengt het ook meer betaalbare modellen op de markt."

De autobranche heeft het zwaar. Hoe blijft RAC overeind?"We zijn een klein familiebedrijf met een hands-onmentaliteit en een passie voor auto's. Als directie helpen we mee in het dagelijks proces. We hebben een compacte, flexibele organisatie en we hebben geschakeld op momenten dat het nodig was. Ons stevige fundament, met een trouwe klantengroep, helpt ons altijd door moeilijker tijden heen. Jaguar is bovendien een minder trendgevoelig automerk. Onze klanten zijn veelal de eindbeslissers, ondernemers die we ontzorgen op het gebied van mobiliteit. We zijn een modern bedrijf qua techniek, maar zijn conventioneel in onze klantenbenadering. We leveren naar de wens van de klant, los van een merk, de benodigde oplossing."

Minder conventioneel was het bedrijf toen het in 1988 het initiatief nam voor een Autostrada. "Het idee van een boulevard voor autobedrijven was vooruitstrevend. Ook in Dordt kiezen we ervoor naast andere autodealers te zitten. We kunnen elkaar alleen maar versterken. Dat is hier wel gebleken."