Nieuws Automotive

Nederlandse automerk Burton in Franse handen

Burton Car Company, opgericht in 1993 door de broers Dimitri en Iwan Göbel, is overgenomen door 2CV Mehari Club Cassis, waarmee het Nederlandse automerk in Franse handen komt. Beide broers blijven betrokken bij het merk uit Zutphen, als aandeelhouders maar ook in toekomstige creatieve en technische projecten.

Van onze redactie 2 november 2022

Iwan dimitri gobel burton

Iwan en Dimitri Göbel blijven na de bedrijfsovername betrokken bij 'hun' Burton Car Car Company.

Het bekendste product van Burton is de Burton Sportscar, de klassieke 2-zits ‘zelfbouw’ roadster op het onderstel van de Citroën 2CV. Sinds de introductie in 2001 zijn er meer dan 1.400 exemplaren verkocht.

Naast de Burton Sportscar is het bedrijf uit Zutphen sinds 2008 actief als producent van innovatieve kwaliteitsonderdelen voor de Citroën 2CV. Inmiddels zijn er meer dan 4.000 artikelen toegevoegd aan het Burton 2CV Parts- assortiment. Het bedrijf is internationaal actief in meer dan 100 landen.

Lees ook: Duurzaam en leuk: bouw je eigen elektrische oldtimer

Met het bundelen van de krachten door 2CV Mehari Club Cassis en Burton Car Company ontstaat er een sterke organisatie met een uniek assortiment voor de iconische 2CV en Mehari. Beide organisaties blijven onafhankelijk binnen de nieuw gevormde alliantie.

Eén van de grootste klassiekerbedrijven ter wereld

In het persbericht stelt het bedrijf dat 'de samenwerking voordelen biedt op het gebied van schaalvergroting, innovatiekracht en technische expertise, wat gaat leiden tot een betere klantenervaring, zowel voor particuliere als zakelijke klanten. Ook worden er nieuwe gezamenlijke projecten opgestart, met name op het gebied van elektrische mobiliteit voor klassieke auto’s'.

De overname markeert een historisch punt in de geschiedenis van de klassieke auto’s, waarbij een unieke alliantie ontstaat met meer dan 100 werknemers. Daarmee wordt het één van de grootste klassiekerbedrijven ter wereld.

'Legende van Citroën 2CV levend houden'

Burton Car Company zag het levenslicht in 1993, toen de broers Iwan en Dimitri Göbel hun passie voor vormgeving en techniek combineerden in het bouwen van auto’s. Hun liefde voor de Citroën 2CV begon te groeien tijdens hun studententijd, toen Dimitri studeerde aan de kunstacademie en Iwan aan de HEAO.

In die beginjaren werden honderden Lomaxen en 2CV pick-ups verkocht. In maart 1999 openden de broers één van de grootste 2CV-winkels in Nederland, en al in 2001 was het bedrijf uitgegroeid tot één van de beste en meest succesvolle 2CV-winkels ter wereld. Het absolute hoogtepunt in die jaren was de introductie van de Burton Sportscar, die direct vanaf de introductie een groot succes was. Met onverminderd enthousiasme creëerde het bedrijf in 2008 het merk Burton 2CV Parts, het assortiment hoogwaardige en innovatieve producten voor de Citroen 2CV en afgeleiden. De moderne revisiewerkplaats zorgt ervoor dat ook alle technische onderdelen voor de geliefde klassieke Citroëns voor nu en in de toekomst gewaarborgd zijn.

Tegenwoordig wordt Burton Car Company geleid door een team van 40 toegewijde medewerkers. Zonder uitzondering werken zij aan de droom om de legende van de Citroën 2CV levend te houden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws