Video Automotive

Het ondernemersverhaal van Leo 'Blik op de Weg' de Haas: van dure Mercedes naar kleine Smart

In De Ondernemer Onderweg verwelkomt Roland Tameling 'Mr. Blik' Leo de Haas. Het leven van de voormalig tv-presentator van Blik op de Weg en (media-)ondernemer, ziet er na een faillissement en de daarop volgende zwarte periode inmiddels heel anders uit. Maar zijn liefde voor auto's is onvoorwaardelijk.

Presentatie: Roland Tameling 26 december 2022

Zijn liefde voor auto's heeft bij Leo de Haas nooit aan kracht ingeboet, blijkt wel uit het video-interview voor het wekelijkse De Ondernemer Onderweg. Zo'n 25 jaar presenteerde hij het succesvolle tv-programma Blik op de Weg, had hij een eigen mediabedrijf met 35 mensen, en startte hij begin 2020 een transportbedrijf, dat uiteindelijk ook failliet ging, vanwege de coronacrisis.

Over zijn ondernemerschap zegt hij onder meer: 'Ik weet waar het fout is gegaan, maar ik weet ook dat ik het zo weer zou doen'.

Mr. Blik: het verhaal van Leo de Haas

Het levensverhaal staat inmiddels op de papier: Leo de Haas heeft er zelf een boek over geschreven, Mr. Blik. Rode draad, van begin tot eind: het loopt toch altijd anders. Of zoals op de omslag van het boek staat: 'Het leven is een grote valpartij. Dat vallen is niet zo erg, het gaat er om hoe je neerkomt'.

Met presentator Roland Tameling naast zich in zijn Smart Fortwo Cabrio - jawel, náást zich - vertelt Leo de Haas openhartig over onder meer zijn leven na Blik op de Weg en welke lessen hij als ondernemer dan toch echt heeft geleerd.

Eerdere afleveringen van De Ondernemer Onderweg bekijk je via deze link.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws