Nieuws Actueel

Bank JPMorgan Chase boekt meer winst, ziet milde recessie

JPMorgan Chase, de grootste bank van de Verenigde Staten, heeft in het afgelopen kwartaal meer winst geboekt. De bank profiteerde onder meer van de hogere rentetarieven waardoor de rente-inkomsten sterk toenamen. Wel moest het financiële concern meer geld opzijzetten voor zogeheten slechte leningen. Dat zijn leningen die mogelijk niet worden terugbetaald door de verslechterde economische omstandigheden. Topman Jamie Dimon verklaarde daarbij rekening te houden met een milde recessie in de grootste economie ter wereld.

ANP 13 januari 2023

ANP130123164 1

De winst van JPMorgan kwam in het laatste kwartaal van 2022 uit op 11 miljard dollar, vergeleken met 10,4 miljard dollar een jaar eerder. De bank presteerde daarmee beter dan analisten hadden verwacht. De omzet steeg met 17 procent tot 35,6 miljard dollar. Het concern zette afgelopen kwartaal 1,4 miljard dollar opzij voor slechte leningen. Dat was meer dan verwacht.

Ook andere grote banken als Bank of America en Wells Fargo, die vrijdag eveneens met cijfers kwamen, stopten meer geld in de stroppenpot. Met de resultaten van de banken werd het cijferseizoen op Wall Street afgetrapt. Volgende week brengen de zakenbanken Goldman Sachs en Morgan Stanley hun resultaten naar buiten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws