Nieuws Actueel

Barnevelder komt met nieuw type paraplu

De Barneveldse ondernemer Gerard van Ee (35) brengt een nieuwe uitvinding op de markt: een paraplu met een gootje, een opstaande rand waardoor het regenwater op de kap gericht afgevoerd kan worden. De paraplu kreeg de naam Sheeld, afgeleid van het Engelse shield. Dat schrijft het AD.

Leo de Vries | Foto: Pexels 7 februari 2017

Paraplu goot Gerard van Ee

In het lokale blad Barneveldse Krant vertelt Van Ee dat het idee voor deze paraplu ontstond op een regenachtige dag in 2014, tijdens een wandeling naar de kerk. Hij ziet dat het water aan alle kanten van het doek van de paraplu's af druipt. Voor mensen die dicht bij elkaar lopen is het gevolg natte broekspijpen en natte schoenen. ,,Waarom zijn er geen paraplu's met opstaande rand, een soort afvoer?'' vraagt de Barnevelder zich dan voor het eerst af.

Duizend exemplaren

Van Ee ontwikkelde de gootjesplu samen met de Mijdrechtse parapluspecialist Impliva en heeft de eerste duizend exemplaren inmiddels laten maken in China. De paraplu is eerst alleen verkrijgbaar in zwart, blauw en rood, maar in principe zijn alle kleuren en prints mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Impliva uit Mijdrecht houdt de wereld droogOndernemers brengen sfeer in Groningse straat met paraplu'sParaplu houdt hoofd koel Olympische sporters