Nieuws Actueel

Belangenbehartigter van ondernemers in de Stopera

In 2014 begon Bart Drenth (50) een eigen organisatieadviesbureau en werd hij voorzitter van MKB Amsterdam.

Martine de Vente | Foto: Rink Hof 25 november 2016

HOF Sleutelmoment01

1. Groningen

"Ik hoorde bij de eerste lichting studenten met een ov-kaart. Als ik met de trein uit Groningen langs het Oosterdok Amsterdam binnenreed en over de binnenstad uitkeek, dacht ik altijd: hier wil ik later wonen. Na mijn afstuderen ben ik meteen gegaan."

2. Vrijgevestigd

"Lang ben ik in vaste dienst geweest. Na mijn laatste baan begon ik aan opdrachten samen met andere zzp'ers. Zo rolde ik mijn eigen bedrijf in. Een rare term eigenlijk: zzp'er, want dat benadrukt vooral wat je níet bent. In België heet je dan 'vrij gevestigd'. Veel beter."

3. Tijd over

"Ik zat voor mijn vorige baan iedere dag 2,5 uur in de trein naar Rotterdam. Keer vijf is dat 12,5 uur per week. Toen ik voor mezelf begon, kon ik op de fiets naar veel afspraken. Ik wilde die overgebleven tijd nuttig besteden en me inzetten voor Amsterdam. Vandaar MKB Amsterdam. Het gaat heel goed met de stad. Er gebeuren mooie dingen en ik wil eraan bijdragen dat de stad blijft bloeien."

4. Sarphati

"Dr. Sarphati was in de negentiende eeuw een burger die zich inzette voor de stad. Mede door zijn werk beleefde Amsterdam zijn tweede Gouden Eeuw. Zef Hemel vertelde hier inspirerend over bij de tentoonstelling Volksvlijt 2056 in de OBA. Je weet het pas als je terugkijkt, maar het zou kunnen dat Amsterdam nu zijn derde Gouden Eeuw beleeft. Daarvoor moet de stad wel durf tonen. Bijvoorbeeld door niet te kinderachtig te zijn en ruimte te geven aan de combinatie van wonen, werken en recreëren."