Nieuws Actueel

Bas onderneemt op intuïtie

Bas Hoebink uit Nijmegen opende in vijf jaar drie restaurants: De Firma, De Meesterproef en The Black Fox.

Michele Giebing 23 november 2016

Bashoebink

1. Goede raad,,Na de havo ging ik in de horeca aan de slag. Een eigen zaak leek me wel wat. Ik kreeg de kans een klein restaurant over te nemen, maar mijn werkgever raadde het me af. Hij vond dat een grotere zaak beter bij me paste. In eerste instantie zag ik het als afgunst, maar ik luisterde toch naar hem. Niet veel later opende ik De Firma, een restaurant met twee verdiepingen. Ik ben nu ontzettend dankbaar voor zijn goede raad."

2. Op gevoel,,Mijn vrouw Julie en ik stuitten in Kopenhagen op een ogenschijnlijk verlaten industrieterrein vol hippe zaken. Terug in Nijmegen zocht ik naar een soortgelijke plek en precies op dat moment kwam het Honig Complex in de verhuur. We waren een van de eerste huurders. Het was een risico, maar alles in me zei dat ik dit moest doen. Mijn intuïtie heeft me tot nu toe nog nooit in de steek gelaten. Ook het aannemen van personeel gaat puur op gevoel."

3. Samen sterker,,Als ik Julie niet had leren kennen, waren mijn zaken nooit zo'n succes geworden. Ze verzorgt de inrichting en styling. Ze denkt buiten de gebaande paden en leerde me open te staan voor nieuwe dingen. We vormen samen een goed team. Andersom help ik haar bij de bedrijfsvoering van haar conceptstore. Dat werk en privé niet altijd gescheiden zijn, heeft mij een hoop mooie dingen gebracht. Mijn broer werkt bijvoorbeeld als chef-kok bij De Meesterproef. Omdat we familie zijn, dachten we eerst dat we dit beter niet konden doen. Maar in de praktijk werkt het fantastisch. Alles staat of valt met de mensen die voor en met je werken."

Wie: Bas Hoebink (33) werkte vanaf 2009 als manager bij de restaurants Tante Koosje, De Kazerne en Ons Mam. Ook werkte hij een tijdje bij La Vie Catering.Het bedrijf: In 2012 opende Bas De Firma. In 2014 volgde De Meesterproef en afgelopen augustus The Black Fox.Cijfers: Aantal medewerkers: 80. Ontvangt wekelijks: 1.500 gasten.Waar: NijmegenContact: defirmanijmegen.nl, demeesterproefnijmegen.nl en theblackfox.nl