Nieuws Actueel

Hogere abonnementsprijzen en lagere energiekosten stimuleren groei Basic-Fit

Sportschooluitbater Basic-Fit heeft in de eerste helft van dit jaar geprofiteerd van duurdere abonnementen. Niet alleen verhoogde het bedrijf de prijzen als tegenwicht voor de gestegen loon- en energiekosten, maar ook kwam het met een premiumabonnement dat populair blijkt onder zijn klanten. Tegelijkertijd sloot Basic-Fit met name in Frankrijk weer gunstigere energiecontracten af, waardoor de kosten daalden en ook volgend jaar lager zullen blijven.

ANP 25 juli 2023

ANP250723057 1

Die daling zal het Nederlandse bedrijf helpen om aan zijn doelen te voldoen. De omzet kwam in de eerste jaarhelft op 500 miljoen euro uit, wat een toename van 41 procent betekende. Het bedrijfsresultaat steeg zelfs met 83 procent en zal in de tweede helft van 2023 nog sneller toenemen, denkt topman René Moos. Onder de streep resteerde een verlies van 6,1 miljoen euro.

Lees ook: Basic-Fit ziet steeds meer mensen terug in sportscholen

Uitbreiding Basic-Fit in Spanje en Frankrijk

Dat komt onder meer omdat Basic-Fit breidt nog altijd uitbreidt, met name in Frankrijk en Spanje. Dat betekent ook dat de omzet zal blijven toenemen en dat het doel van een omzet van meer dan 1 miljard euro dit jaar in zicht blijft.

Het bedrijf heeft nu 1303 sportscholen en ruim 3,6 miljoen klanten. Het aantal opzeggingen ging weer naar normale niveaus, van voor de coronacrisis. Maar in Frankrijk merkte Basic-Fit tijdens periodes van stakingen tegen de pensioenplannen van de overheid dat het aantal abonnees sterker heen en weer bewoog.

Lees ook: Gratis fruit werkt niet genoeg: zo krijg je wel mentaal gezond personeel

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws