Nieuws Actueel

'Behangkoning' John van Zweden op MKB Ondernemerscongres

John van Zweden is een van de kleurrijkste ondernemers van Nederland met een verhaal dat leest als een jongensboek. Hij is donderdag 31 oktober een van de sprekers bij het MKB Ondernemerscongres in de Brabanthallen in Den Bosch, het event van RTL Z en De Ondernemer.

Van onze redactie 13 oktober 2019

John van Zweden behangkoning ADO Swansea

Als 20-jarige nam John van Zweden de verf- en behangwinkel over van zijn vader en bouwde deze uit tot de grootste behang- en woninginrichtingswinkel van Nederland. Het leverde hem landelijke bekendheid op als 'de behangkoning'. John heeft daarnaast nog een reclamebedrijf, waar reclameborden worden gemaakt, textiel bedrukt en belettering van auto’s uitgevoerd.

John’s grote liefde – naast zijn vrouw en kinderen – is voetbal. Zijn vader nam hem als kleine jongen aan de hand mee naar ADO Den Haag. Correspondentie die hij als scholier voerde met een penvriend in Wales resulteerde in een hechte vriendschap met een supporter van Swansea City. Toen in 2002 Swansea City door de toenmalige eigenaar aan de rand van de afgrond was gebracht, heeft John met een aantal lokale supporters de club gered door die eigenaar uit te kopen.

Lees ook: Ben Tiggelaar op MKB Ondernemerscongres: 'Creativiteit en innovatie is binnen een bedrijf áltijd te stimuleren'

Vanaf dat moment is Swansea City opgeklommen van de onderste plaats in de laagste betaalde voetbalafdeling tot de Premier League. Van Zweden verkocht in 2016 zijn ooit voor 50 duizend euro gekochte Swansea-aandelen voor 8,5 miljoen euro.

Over het spraakmakende leven van John van Zweden verscheen in 2014 de biografie :’Behangkoning in de Premier League’.

Ontmoet John van Zweden tijdens het MKB Ondernemerscongres

Kom kijken en luisteren naar het inspirerende verhaal van John van Zweden tijdens het MKB Ondernemerscongres op 31 oktober in Den Bosch, hét jaarlijkse oplaadpunt voor succesvolle ondernemers dat RTL Z en De Ondernemer organiseren.

John spreekt over 'van denken naar doen' en maakt duidelijk hóe een echte doe-ondernemer werkt, wat zijn niet lullen-maar poetsen-aanpak is en dat ondernemen soms ook veel geluk hebben is. Bekijk hier het programma, of bestel hier direct je tickets.