Nieuws Actueel

Belvilla roept Erve Zuna uit tot 'Rising Star'

Haar vakantiehuis Erve Zuna is door vakantiehuizenexpert Belvilla uitgeroepen tot 'Rising Star'. Ada Bosch is zelf enigszins verbaasd dat het zo goed loopt. Een interview in De Twentsche Courant Tubantia.

Kim Jansen | Foto: Lenneke Lingmont 23 februari 2017

"Mensen zeggen wel dat ze zich thuis voelen. Ze hebben niet het idee dat ze in een vakantiehuis zijn." Volgens Bosch komt dat door de lekkere stoelen, goede televisie, boekenkast en "dat er niet standaard precies zes bordjes staan."

Gastenwaardering

Erve Zuna is volgens vakantiehuizenexpert Belvilla de 'Rising Star' van Nederland. Sinds februari 2016 is dit achterhuis van een monumentale boerderij te huur als vakantiehuis voor zes personen. Delen van de boerderij stammen nog uit 1200. Vorige week donderdag mocht ze de award ophalen, maar dat kwam de drukbezette Ada Bosch niet uit, dus ontvangt ze hem volgende week. De prijs is gebaseerd op de gastenwaardering. Erve Zuna, aan de Zunaweg, krijgt van de gasten een nette 9,4.

Je thuis voelen

Nog maar een jaar bezig en nu al zo'n prijs. "Ik had nooit gedacht dat het zo goed zou lopen", zegt Bosch. Waar ze de prijs aan te danken heeft? Mensen voelen zich thuis in Erve Zuna. Dat het vakantiehuis een 'echtewoninggevoel' heeft vindt Bosch niet zo gek, want zij heeft zelf tien jaar in het achterhuis gewoond. Nu woont ze met haar man aangrenzend aan het vakantiehuis. "Aan de inrichting hebben we helemaal niet zoveel veranderd. Dat vind ik het leukst. Wij hebben er met zoveel plezier gewoond, dat gunnen we anderen ook."

Gastvrijheid

Bosch wordt door de gasten van Belvilla geroemd om haar gastvrijheid. Dat vindt ze ook heel belangrijk: "Gastvrijheid staat voor mij echt op nummer één. Ik zorg dat de ontvangst goed is. In deze tijd van het jaar staat de houtkachel al aan en doe ik de lampjes vast aan. Ook ontvang ik gasten altijd met een bloemetje, kaartje en fles wijn."

Een week voor de komst van haar gasten stuurt ze hen alvast een mail om ze welkom te heten. "Na de ontvangst laat ik ze weer met rust. Ik leg even alles uit en daarna kunnen ze bellen als ze iets nodig hebben. Ze moeten niet het idee hebben dat ze de mevrouw erbij huren."

Volgens Bosch waarderen mensen dat het zo schoon is. "Het is een boerderij, die is natuurlijk zo weer stoffig. Ik vind dat het picobello schoon moet zijn." Er is dan ook een schoonmaakhulp voor zes uur in de week, ook als er geen gasten zijn. Bosch staat er ook op andere vlakken niet helemaal alleen voor. "Ik regel eigenlijk alles voor het vakantiehuis, maar mijn man is er wanneer ik bijvoorbeeld een andere afspraak heb."

Uniek plekje

Daarnaast is de villa heel sfeervol. "Mensen komen binnen en hun mond valt soms open van verbazing. Ik hoor dan ook vaak: 'Wauw, op de site was het al mooi, maar dit hadden we niet verwacht'. Ik hoorde een keer van een gast: 'Dit is een plekje dat je eigenlijk niet wilt delen met een ander'. Dat vond ik een mooi compliment."

Het vakantiehuis wordt veel geboekt door jonge gezinnen met kinderen. "En natuurlijk door natuurmensen, vanwege de omgeving. Die willen gewoon rust en ze willen het comfortabel hebben. Er komen ook best veel mensen met z'n tweeën, terwijl het toch een zespersoons huis is." De mooiste ervaringen die ze met gasten van Erve Zuna heeft? "De keuken in het vakantiehuis staat vol met keukenspullen, zo ook taartvormen. Een mevrouw vond dat zo leuk dat ze een taart voor me gebakken had."

Weinig plek

Mag Bosch dankzij de 'Rising Star-award' meer boekingen verwachten? "Het kan eigenlijk niet beter lopen", zegt ze. "Gemiddeld komen er wel twee boekingen per week binnen. In juli en augustus is er nog maar heel weinig plek", zegt Bosch. "Erve Zuna staat dankzij de prijs nu wel op verschillende boekingssites bovenaan." De prijs krijgt komende week een mooi plekje in het vakantiehuis.