Nieuws Actueel

Bepaal de juiste strategie bij inzet social media

Veel ondernemers voelen aan dat social media een rol kunnen spelen bij het realiseren van hun bedrijfsstrategieën. Maar ze weten niet goed hoe ze die media effectief en efficiënt moeten inzetten.

Van onze redactie 21 april 2017

Menno Both 1

Menno Both van Both Social: “Formuleer eerst nauwkeurig je doelstelling voordat je een strategie bepaalt. Bijvoorbeeld: ‘wij willen meer leads genereren’.”

“Een goede methode hiervoor is het Social media strategy canvas.” De drie pijlers hiervan zijn Enable (het voorbereiden en opzetten van de social media-campagne), Engage (aandacht vragen en krijgen van de doelgroepen) en Evaluate (evalueren van data en statistieken). Menno: “Het unieke hiervan is dat het is ontwikkeld door Hogeschool Saxion en de UT en inmiddels internationaal wordt toegepast.”

Lees ook: Go social! Maar wel graag doelgericht

Menno heeft, los van welke methode dan ook, een aantal tips: “Onderken het belang van social media in de communicatie-strategie. Denk eerst na over je doelen en doelgroepen voordat je überhaupt iets doet. Geef niet op; laat het niet bij het plaatsen van één post. Neem je klanten serieus door zorgvuldig bepaalde en taalkundig perfecte inhoud te formuleren. Wissel je inhoud af.”