Nieuws Actueel

Betalen die winkelhuur of d'r uit

Van onze redactie 29 januari 2016

Huur Achterstand Rechtszaak

Kledingwinkel Skooter in de Lange Nering in Emmeloord moet binnen twee weken ruim 12.000 euro te betalen aan de eigenaar van het pand. Doet zij dit niet, dan moet zij het pand ontruimen. Dit bericht De Stentor vrijdag.

Dat heeft de kantonrechter in Lelystad bepaald. De kledingwinkel werd voor de rechter gedaagd omdat de eigenaar van het pand de huurachterstanden zat was.

Het was al de derde keer in anderhalf jaar tijd dat de pandeigenaar de kledingwinkel voor de rechter sleepte om betalingen van huurachterstand af te dwingen.

Geen zin"Ik heb geen zin om elk half jaar in de rechtbank te zitten. Alleen als er dreiging is, betalen ze op het laatste moment nog even. Dat is geen basis", liet de eigenaar twee weken geleden weten tijdens de zitting."

Skooter meende daarbij binnen vier weken te kunnen voldoen aan de betaling.

Dat maakte dat de kantonrechter, de winkel nu nog twee weken de tijd geeft om te betalen. Lukt dit niet dan moet Skooter vertrekken en ruim 4.000 euro (huur) betalen voor elke maand dat het pand nog niet is ontruimd. Daar komt een dwangsom van 1.000 euro bij voor elke dag dat de kledingwinkel langer in het pand zit.