Nieuws Actueel

Bezorgers Picnic willen nu Utrecht veroveren

Net als inwoners van Amersfoort, Leusden en Soest hoeven Utrechters binnenkort de deur niet meer uit voor de dagelijkse boodschappen. Met vier elektrische bezorgwagens begint de online supermarkt Picnic vandaag in Leidsche Rijn met het bezorgen van boodschappen, schrijft het AD.

Lisa Ruigrok 19 april 2016

Picnicutrechtbezorgen

Met elektrische wagens vol kratten met boodschappen start Picnic vandaag in Leidsche Rijn, maar medio zomer hoopt mede-oprichter Michiel Muller in de hele stad Utrecht te bezorgen.

,,Zoals in elke andere stad moeten we klein beginnen en ons netwerk steeds verder uitbreiden," vertelt Muller. In Amersfoort maken 7.000 huishoudens gebruik van de bezorgservice en in Soest en Leusden samen 1.000 huishoudens. Muller hoopt in Utrecht op zijn minst 8.000 huishoudens te kunnen voorzien van thuisbezorgde boodschappen.

In de beginfase rijden er vier elektrische bezorgwagens door Utrechts jongste wijk om boodschappen te bezorgen. ,,Elke week komen er een paar bij, waardoor het bezorggebied steeds groter kan worden. We willen dat elke wijk drie keer per week voorzien wordt van boodschappen."

Getest

Muller maakt zich geen zorgen of de bezorgwagens wel overal kunnen komen. ,,Afgelopen week hebben we dat al getest in de binnenstad van Utrecht en dat gaat geen probleem worden."

Uiteindelijk zullen er 50 wagens nodig zijn om in de hele stad goed bereikbaar te zijn.

Strategische locatie

Vanuit winkelcentrum The Wall distribueert de online supermarkt de bestelde boodschappen naar de Utrechtse consumenten. Muller omschrijft het als een strategische locatie. ,,We kunnen niet alleen snel de westkant van Utrecht bereiken, maar ook de binnenstad. De elektrische auto's worden daar 's nachts opgeladen en staan niet in weer en wind buiten."

Mobiele app

Picnic werkt met een mobiele app, waarbij consumenten de keuze hebben uit iets minder dan 10.000 producten. Naast A-merken bestaat het assortiment uit diepvries-, dagverse producten en huismerken, waaronder Perfekt. ,,Daarnaast hebben we in Amersfoort ook streekbiertjes en zelfs lokale sambal in ons assortiment. In Utrecht hopen we dat we ook steeds meer producten toe kunnen voegen," vertelt mede-oprichter Frederik Nieuwenhuys.

Bestellen kan vanaf 25 euro en bezorgen is gratis. Net als de meegeleverde kratten. Om rekening te houden met de werkenden levert Picnic haar spullen uitsluitend tussen 16.00 en 22.00 uur. ,,Je kunt je eigen tijdvak kiezen."