Nieuws Actueel

Bianca van der Lee (Chaud Devant) wint Amsterdamse Ondernemersprijs

Bianca van der Lee heeft woensdag met haar bedrijf Chaud Devant de Amsterdamse Ondernemersprijs ontvangen. Het bedrijf van Van der der Lee ontwerpt, produceert en verkoopt horecabedrijfskleding aan dealers en groothandels.

De Ondernemer | Video: Vincent Krijtenburg 22 november 2017

20171122 oap 01

Van de tien genomineerden voor de Amsterdamse Ondernemersprijs bleven er drie finalisten over. Naast Bianca van der Lee waren dat Dennis de Borst van Febo en Sander Lusink van Oger. Zij presenteerden zichzelf en hun onderneming op 17 november aan de jury. Het juryoordeel telde voor 60% mee in het totaaloordeel. Tijdens de Week van de Ondernemer op 22 november konden mensen in de zaal via sms stemmen.

https://www.youtube.com/watch?v=5qpBCSZb5R0&feature=youtu.be

Lees ook: Dit zijn de drie finalisten voor de Amsterdamse Ondernemersprijs 2017

Chaud Devant

Het Amsterdamse bedrijf is in 1993 opgericht als eenmanszaak. In de afgelopen 20 jaar heeft Van der Lee de onderneming uitgebouwd tot een grote speler in de
Europese markt met afzet in meer dan 20 landen. Er werken 30 medewerkers op het hoofdkantoor in Amsterdam. Daarnaast zijn er 12 medewerkers actief in de sociale werkplaats.

Het bedrijf ontwikkelt collecties voor zowel de chef-koks als het personeel in restaurants. Bianca van der Lee noemde het winnen van de prijs en enorme eer. "Dit had ik natuurlijk niet verwacht toen ik in 1993 begon. Het is ook voor het team een geweldige eer. Nu gaan we aan de champagne met het hele team", reageerde Van der Lee na het ontvangen van de prijs.

Partners

De Amsterdamse Ondernemersprijs is een initiatief van de gemeente Amsterdam, MKB-Amsterdam, Rabobank, Het Parool, De Ondernemer en Marktlink. Nooit eerder streden zoveel ondernemers voor de titel Amsterdamse ondernemer van het jaar. De prijs is een beloning voor de ondernemer die creatief en innovatief is, de lat steeds hoger legt en zijn medewerkers dagelijks weet te motiveren.

We creëren mooie producten en mooie momenten

Bianca van der Lee, Chaud Devant