Nieuws Actueel

Biden ondertekent wet voor versterking chipproductie in VS

De Amerikaanse president Joe Biden heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder een wet die de chipproductie in de Verenigde Staten moet versterken. De Amerikaanse regering trekt daarvoor meer dan 52 miljard dollar aan subsidies uit om nieuwe chipfabrieken te bouwen en voor onderzoek en ontwikkeling van halfgeleiders.

ANP 9 augustus 2022

ANP090822191 1

De ondertekeningsceremonie van de Chips and Science Act in het Witte Huis werd bijgewoond door topbestuurders van grote Amerikaanse chipbedrijven, zoals Intel en AMD, en ook politieke kopstukken uit het Congres. Biden stelde in een verklaring dat "de toekomst gemaakt zal worden in Amerika". Hij sprak van een investering in de VS die maar "eens in een generatie wordt gedaan" en zei dat die zal helpen om "de economische concurrentie in de 21e eeuw te winnen".

Biden gaf aan dat de wet moet helpen om beter de concurrentie aan te kunnen gaan met China op het gebied van chips. Ook moet de Amerikaanse afhankelijkheid van Aziatische toeleveranciers, zoals het Zuid-Koreaanse Samsung en het Taiwanese TSMC, worden verminderd door binnenlands meer te gaan produceren. Washington is bezorgd over de tekorten aan chips uit Azië door de oplopende militaire spanningen met China over Taiwan.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws