Nieuws Actueel

Bierbrouwers bezorgd over voortbestaan: 'Kabinet kijkt alleen naar multinationals'

De branchevereniging van onafhankelijke brouwers CRAFT maakt zich zorgen over het voortbestaan van bierbrouwerijen. De vereniging verwacht de crises waar Nederland mee te maken heeft veel bedrijven 'over de rand van het faillissement duwen'.

ANP 21 september 2022

ANP210922191 1

Zo hebben bierbrouwerijen te maken met onder meer de gestegen energiekosten. Ook de kosten voor grondstoffen en verpakkingsmateriaal spelen de sector parten. CRAFT-voorzitter Jos Oostendorp wil daarom dat de overheid in actie komt. Volgens hem heeft het kabinet enkel oog voor multinationals, en laat het daarmee 'het overgrote deel van de brouwerijen in Nederland in de kou staan'.

Lees ook: Liveblog Prinsjesdag 2022 - 'Er ligt géén voorstel prijsplafond energie'

Volgens Oostendorp hebben brouwerijen veerkracht getoond tijdens de coronacrisis. Maar volgens hem staan verschillende bedrijven nu op omvallen.

,,Want wat er nu op ons afkomt gaat bedrijven echt de das omdoen. De reserves zijn op", aldus Oostendorp. Volgens hem gaan mogelijk honderden banen verloren, evenals mogelijk de helft van de ongeveer duizend brouwerijen in Nederland.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws