Nieuws Actueel

Big Bazar ontloopt weer bankroet na veiligstellen 2 miljoen euro

Winkelketen Big Bazar ontloopt opnieuw een faillissement. Twee schuldeisers hebben een verzoek ingediend bij de rechter om een deskundige aan te laten stellen die kan bekijken hoe de financiële problemen bij de budgetketen opgelost kunnen worden. Daarbij wijzen ze er ook op dat Big Bazar een geldinjectie van 2 miljoen euro heeft binnengehaald, staat in het verzoekschrift dat het ANP heeft ingezien. Met dat geld zou het bedrijf aan zijn lopende verplichtingen kunnen voldoen.

ANP 19 september 2023

ANP190923052 1

Lees ook: Rechter buigt zich over aanvragen bankroet koopjesketen Big Bazar

Door het verzoek in Leeuwarden worden lopende faillissementsaanvragen automatisch gepauzeerd. Mocht de rechter deze keer wel instemmen met het aanstellen van een herstructureringsdeskundige, na twee keer een 'nee' te hebben verkocht, dan volgt ook een afkoelingsperiode waarin aanvragen van een bankroet in de wachtstand gaan.

Tegen Big Bazar lopen tientallen aanvragen van een faillissement. Het bedrijf kampte de voorbije maanden onder andere met grote huurachterstanden en heeft enkele winkelpanden al moeten verlaten. Directeur Heerke Kooistra zegt dat die financiële problemen het gevolg zijn van de sterk gestegen energieprijzen, huurverhogingen en de dalende uitgaven van veel klanten als gevolg van de hoge inflatie.

Lees ook: Big Bazar sluit twintig filialen en wil huurverlagingen krijgen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws