Nieuws Actueel

Bij kledingwinkel Tante Betje klopt alles

Het leven van Lisette Vervooren (47) zag er een jaar geleden totaal anders uit dan nu. Haar baan in de reclamewereld draaide om deadlines en targets. Sinds drie maanden runt ze een kledingwinkeltje in Oosterhout: Tante Betje.

Wieneke Wienekes | Foto: Jan Stads 14 juli 2016

Tantebetje

"Vorig jaar moest ik voor mijn werk naar Markelo. Daar ontdekte ik per toeval een ontzettend vrolijk kledingwinkeltje. De jurken, de vrolijke kleuren, de nostalgische sfeer... Ik was op slag verliefd en wist meteen: dit wil ik ook. Het besef dat ik nog zeker twintig jaar moest werken, schudde me wakker. Stap uit je comfortzone! Volg je hart!"

Plan

"Toen ik mijn idee voorlegde aan mijn man, dacht hij dat ik gek was geworden. ‘Ga eerst maar een plan schrijven, dan praten we verder.’ Maanden heb ik aan dat plan gewerkt, dag en nacht. De website, de leveranciers, de sfeer – alles moest kloppen. De financiering heb ik met hulp van familieleden rond weten te krijgen, wel met goed opgestelde contracten. Daarna heb ik mijn baan opgezegd en mijn auto de deur uitgedaan. Drie maanden geleden is mijn winkel geopend. Mijn droom is werkelijkheid geworden."

Vrijheid

"Ik heb gekozen voor duurzaam geproduceerde kleding die creativiteit uitstraalt. Mijn collectie past precies bij de positieve vrouwen die in mijn winkel komen. Zij inspireren me elke dag opnieuw, gewoon door zichzelf te zijn. Op de toonbank staat een modelautootje van een roze Kever, de allereerste auto die ik heb gekocht nadat ik mijn rijbewijs had gehaald. Ooit wil ik weer zo’n auto. De Kever staat voor mij symbool voor vrijheid, de vrijheid keuzes te maken waarvan je gelukkig wordt."

De naam Tante Betje komt uit de jeugd van Lisette Vervooren. Haar moeder noemde haar zo, omdat ze als peuter zo’n gezellige kletskous was.