Nieuws Actueel

Bill Gates geeft nog eens 20 miljard dollar aan eigen goede doel

Microsoft-oprichter Bill Gates schenkt 20 miljard dollar aan zijn eigen goede doel, de Bill & Melinda Gates Foundation. Omgerekend is dat 19,9 miljard euro. Daarmee kan die stichting zijn jaarlijkse uitgaven opvoeren van bijna 6 miljard dollar nu naar 9 miljard dollar in 2026, kondigt het goede doel aan.

ANP 13 juli 2022

ANP130722223 1

Bill Gates is momenteel de op drie na rijkste mens op aarde met een door Bloomberg geschat vermogen van 113,7 miljard dollar. Hij zegde eerder al toe het grootste deel van zijn vermogen aan het goede doel dat de naam van hem en zijn inmiddels ex-vrouw draagt. Ook 'superbelegger' Warren Buffett doneert al jaren aan de Bill & Melinda Gates Foundation. Vorige maand schonk hij nog ruim 3 miljard dollar.

Het goede doel van Gates heeft als doel de strijd tegen armoede, ziekte en ongelijkheid over de hele wereld. De voortgang die daarbij sinds de oprichting in 2000 is geboekt, dreigt volgens de stichting verloren te gaan. Dat komt onder meer door de gevolgen van de coronacrisis, maar ook door de gevolgen van de klimaatcrisis en economische en geopolitieke crises. Daarom is volgens het goede doel meer geld nodig om zijn doelen te gaan halen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws