Nieuws Actueel

Bloemenbar in Hengelo mag koffie blijven schenken

Hoewel ze wel een horecavergunning aan moeten vragen, mogen Kirsten van Leeuwen en Sabine Keizer van de Bloemenbar koffie en thee blijven schenken in hun bloemenwinkel/koffiezaak. Even leek het erop dat ze per direct moesten stoppen met het koffiegedeelte.

Van onze redactie 1 maart 2016

Koffie1065

De twee dames die vier weken geleden hun onderneming aan de Drienerstraat openden, schrokken toen ze bij de gemeente informeerden naar de mogelijkheid om ook alcohol te mogen schenken. "We kregen te horen dat we een vergunning nodig hadden, ook al om koffie en thee te mogen schenken en dat het nog maar de vraag was of we die zouden krijgen", zegt Kirsten van Leeuwen. "Terwijl ons van tevoren was verteld dat dat voor koffie en thee niet nodig was."

AanvraagInmiddels zijn de twee gerustgesteld. "We moeten wel een aanvraag doen, maar het gaat goedkomen, is gezegd." Of de Bloemenbar ook een glas wijn mag serveren, is de vraag. "Daar is vrijstelling voor nodig, het is afwachten of die wordt verleend." Van Leeuwen en Keizer wonnen de competitie Win je Winkel, opgezet door het Centrummanagement om nieuwe initiatieven een kans te geven.