Nieuws Actueel

Bloemist jaagt 'per ongeluk' inbreker weg

Bloemist Miriam Oremans in Waalwijk heeft zaterdagnacht 'per ongeluk' een inbreker verjaagd, meldt het Brabants Dagblad.

Kim Spanjers 7 maart 2016

Bloemist Inbreker

Nadat zes jonge vandalen haar ruit hadden ingegooid, dacht ze de glaszetter te horen in haar winkel. "Ik zie die man naar de kassa lopen. Hij schrok toen hij mij zag en zei: 'Ze wilden hier net inbreken'. Nee, zei ik. Jij bent hier nu aan het inbreken!"

Een dag later zit de schrik eigenlijk pas in de benen. Niettemin heeft de Waalwijkse eigenaar van Miriam Oremans, Bloem en Styling aan de Mgr. Zwijsenstraat gewoon de winkel geopend. Het glas is opgeruimd en het raam is tijdelijk afgezet.

PolitieDe zes jongens, in de leeftijd van 13 tot 18 jaar, zijn in beeld bij de politie. Niet alleen worden ze verdacht van vandalisme bij de bloemist, ook een ruit van een woonhuis aan het Vredesplein sneuvelde vrijdagavond rond 23.00 uur. De jonge verdachten zijn met hun ouders uitgenodigd voor een gesprek op het politiebureau zaterdag. Een van de jongens heeft daarbij een bekentenis afgelegd.

Het was in de nacht van vrijdag op zaterdag dat Miriam Oremans werd gealarmeerd door glasgerinkel. In haar etalageruit van drie bij drie meter bleek een enorm gat te zitten. "Ik heb gelijk de politie en een glaszetter gebeld. Toen de politie weg was, ben ik aan de slag gegaan met de camerabeelden voor de politie. Ik hoorde glasgerinkel en ging er vanuit dat dat de glaszetter was."

De man die ze in haar gehavende winkel zag staan, was duidelijk op weg naar de toonbank. "Hij schrok enorm. Op zich haalde hij een levensgevaarlijke stunt uit. Hij trok een sprintje en dook zo door dat gat in de ruit. Dus toen moest ik weer de politie bellen."