Nieuws Actueel

Blogtop 5: 5 tips tegen telefoonangst

Telefoonangst is ontzettend vervelend, maar er is prima wat aan te doen. In de blog van de week geeft blogger Richard S.T. de Vries 5 tips om er vanaf te komen. Benieuwd naar de rest van de blogtop 5? We hebben ze voor je op een rij gezet.

De Ondernemer | Foto: Pixabay 27 januari 2017

Bellen telefoon blogtop 5

1. 5 tips tegen telefoonangst - Richard S.T. de VriesIk weet nog goed hoe ik mijn eerste telefonische acquisitiegesprek voerde. Man, wat had ik om daaraan te beginnen een spanning opgebouwd. Nu weet ik heel goed welke onderliggende angst eraan ten grondslag lag. Een emotie die niemand graag ervaart: angst om afgewezen te worden. Angst voor het beruchte woordje 'nee'. Angst voor wat de klant gaat zeggen.

2. Zet niet zomaar je handtekening! - Fred RutgersAls winkelier en MKB ondernemer ben je vaak erg druk. Soms zo druk dat je vergeet om na te denken over je toekomstplannen. Telkens weer schrik ik van het gemak waarmee ondernemers hun huurcontract, hun franchiseovereenkomst of hun dealerovereenkomsten verlengen. Voor je het weet zit je weer voor vijf of zelfs tien jaar ergens aan vast!

3. Hoe vind ik een goede lokale partner in het buitenland? - Marco PlatvoetIn de afgelopen maand december hebben veel ondernemers gesprekken gevoerd met hun medewerkers en buitenlandse partners over de resultaten van het afgelopen jaar. Hopelijk positief! En natuurlijk werd er gesproken over de plannen en doelstellingen van 2017.

4. Stop met verbeteren, verander het verkoopproces - Bernard OenemaKlanten kopen op andere wijze in dan in het verleden. Internet maakt alles transparanter: via internet vinden, zien en horen klanten en prospects snel ervaringen van anderen. Hoe onderscheid je je van anderen? Veel bedrijven zijn nog steeds zoekende hoe ze hier mee om willen gaan. Is jouw organisatie er al uit?

5. Fijne fans dagen! - Renée PetietStuur jij ook zelden een nieuwsbrief, behalve met nieuwjaar? Stuur ze vaker! Hierbij 6 tips voor je volgende nieuwsbrief.