Nieuws Actueel

Blogtop 5: Dat ruikt naar extra omzet

Onze zintuigen spelen een belangrijke rol bij aankopen. Ruiken staat op plek twee en daarom is geurmarketing the way to go volgens blogger Fred Rutgers. Hij legt uit hoe het werkt in de blog van de week. Ben je benieuwd naar de rest van de blogtop5? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

De Ondernemer | Foto: Pixabay 24 februari 2017

1. Dat ruikt naar extra omzet - Fred RutgersGeurmarketing. In Amerika en Azië rook ik het al vaker maar in Nederland is het nog vrij nieuw. We kennen allemaal het gevoel dat je opeens trek krijgt als je langs de bakker loopt en de geur van vers brood ruikt. Ook de kippengril bij de slager heeft dat effect. Ook uw omzet fors kan toenemen door slim gebruik te maken van kooplust bevorderende geuren.

2. Start met why - Rene GelderblomIn marketingcommunicatie is de Gouden Cirkel van Simon Sinek één van de bekendste denkmodellen. Waarschijnlijk kunnen veel marketingcommunicatiemedewerkers van grote organisaties het ‘why-how-what’ wel dromen. Maar het model is ook interessant voor kleine en middelgrote bedrijven.

3. Zo scoor je wel met je blog - Esther NijskensWist je dat 95% van alle gepubliceerde blogs niet wordt opgepikt? Het is de kunst om bij de 5% te komen die wel opvallen. Ik doe doorlopend onderzoek naar wat een blog succesvol maakt, hoe je dat aanpakt, en waar je op kunt letten. In deze blog vertel ik wat je kunt doen om een blog te schrijven die wél scoort.

4. Zo krijg je nieuwe klanten - Bernard OenemaVan de Nederlandse ondernemers in het mkb ziet 83 procent het aantrekken van klanten als de grootste uitdaging voor hun bedrijf. Op de tweede en derde plaats staan het verhogen van de omzet en het handhaven van de winstgevendheid, zo blijkt uit recente resultaten van de Future of Business Survey. Future of Business Survey is een samenwerkingsverband van de OESO, de Wereldbank en Facebook en verzamelt doorlopend gegevens over het ondernemersklimaat.

5. Hoe regel je garantie en service in het buitenland? - Marco PlatvoetLeuke en enthousiaste reacties kreeg ik op mijn vorige blog over het vinden van een goede lokale partner in het buitenland. Daarop volgde vanuit een groep ondernemers weer een aantal vragen over vervolgstappen. Hoe regel ik de zaken met het oog op service, garantie en onderhoud?