Nieuws Actueel

Blogtop 5: Stop met verkopen!

Stop met het jagen op omzet, start met het blij maken van jouw klanten. In zijn winnende blog pleit Fred Rutgers deze week voor het stoppen met verkopen. Geen verkoper, maar blijmaker! Benieuwd naar de rest van de blogtop 5? Dit zijn de leukste blogs van de afgelopen week.

De Ondernemer 2 september 2016

Stop met verkopen

1. Fred Rutgers – Stop met verkopen! Klanten zijn tegenwoordig allergisch voor verkopers en dat snap ik best. Wees nu eens eerlijk: jij voelt je toch ook niet lekker als je bij het binnenlopen in een winkel bijna besprongen wordt door het verkooppersoneel? Je krijgt bijna het gevoel dat ze je zien als een soort wandelende flappentap. Nou, en ik moet de eerste mens nog tegenkomen die dat een prettig gevoel vindt.

2. Arjan Nieuwbeerta – Verdien vier keer je uurtarief met één simpele maatregelJe hebt een goedlopende onderneming. Dat betekent waarschijnlijk dat je slim, anders dan anderen en gedreven bent. Super eigenschappen voor een ondernemer. Het betekent echter ook dat je (een tikkeltje) eigenwijs bent. Gun jezelf vandaag nog een voordeel op je concurrenten door even de tijd te nemen voor wat zelfreflectie met het verhaal van meneer Ford.

3. Hans Bertram – Hoe je succes krijgt als ‘gedwongen ondernemer'Er zijn veel 'gedwongen ondernemers' en er zullen in de nabije toekomst er nog velen bijkomen. Een gedwongen ondernemer is iemand die door de omstandigheden 'gedwongen' wordt om te gaan ondernemen.

4. Henk Herkink – Hebben jullie nog een bedrijfsidee? Nu de meeste vakanties zijn afgelopen, begint het Nederlandse bedrijfsleven weer op gang te komen. Ondernemers en hun klanten hebben hopelijk genoten van een mooie vakantie en zijn er weer klaar voor om er een, economisch gezien, goed jaar van te maken. Door de vakantie zit je weer vol goede ideeën om de doelgroep van je bedrijf te bedienen of om het bedrijf een boost te geven. Misschien heb je wel een goed idee opgedaan door te kijken naar een andere (buitenlandse) ondernemer.

5. Sebastiaan van Wijk - Huur van woning mogelijk fiscaal aftrekbaar voor ondernemersOp 12 augustus jl. wees de Hoge Raad een belangwekkend arrest. Een ondernemer wenste de kosten van zijn huurwoning af te trekken van de winst van zijn onderneming en de Hoge Raad heeft dat goedgekeurd. De uitspraak kon daarna rekenen op voldoende aandacht in fiscale en niet-fiscale media-aandacht.