Nieuws Actueel

Bloomberg: ook onderzoek naar diefstal 370 miljoen dollar bij FTX

Amerikaanse openbaar aanklagers onderzoeken een mogelijke hack waarbij ruim 370 miljoen dollar is weggesluisd bij de omgevallen cryptobeurs FTX. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde. De diefstal gebeurde enkele uren nadat FTX faillissement had aangevraagd.

ANP 27 december 2022

ANP271222167 1

FTX viel in november om nadat klanten van het handelsplatform massaal hun tegoeden weghaalden. Een dag na de aanvraag van het faillissement, maakte de nieuwe topman John J Ray II bekend dat onbekenden "ongeautoriseerde" toegang hadden gehad tot bezittingen van FTX. In documenten rond het faillissement stond dat daarbij 372 miljoen dollar was verdwenen.

Amerikaanse autoriteiten zijn erin geslaagd een klein deel van de buitgemaakte cryptomunten te bevriezen op platforms die meewerken aan het onderzoek, laat een bron van Bloomberg weten. Woordvoerders van het Amerikaanse ministerie van Justitie en openbaar aanklagers in de stad New York, die het onderzoek leiden, wilden tegenover het persbureau niet ingaan op de kwestie.

Justitie in de Verenigde Staten is bezig met een veel groter onderzoek naar fraude en misleiding door FTX voorafgaand aan het faillissement. Daarbij is medeoprichter en voormalig topman Sam Bankman-Fried hoofdverdachte. Hij zou zijn betrokken bij het heimelijk uitlenen van miljarden dollars aan tegoeden van FTX-klanten aan Alameda Research, een eveneens door hem opgericht handelshuis dat daarmee risicovolle beleggingen deed.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws