Nieuws Actueel

Bloomberg: zakenbank Goldman Sachs schrapt honderden banen

De grote Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs gaat vanaf deze maand honderden banen schrappen. Dat melden bronnen bij Goldman Sachs aan persbureau Bloomberg. De bekende bank op Wall Street zou te kampen hebben met uitdagende marktomstandigheden, met name als het gaat om het adviseren bij fusies en overnames en beursgangen.

ANP 12 september 2022

ANP120922201 1

Om hoeveel banen het exact gaat is niet bekend. Volgens Bloomberg gaat het om de grootste ontslagronde bij de bank sinds de coronacrisis. In het coronajaar 2020 gingen ongeveer vierhonderd banen verloren bij de bank. Goldman Sachs had in juli al gezegd rustiger aan te doen met het aannemen van nieuw personeel. De bank zou vooral minder presterende werknemers weg willen sturen. Aan het einde van het tweede kwartaal had de bank ongeveer 47.000 werknemers in dienst.

Analisten verwachten dat de winst van Goldman Sachs dit jaar fors lager zal uitvallen. Veel bedrijven zijn vanwege alle economische onrust onzekerder geworden waardoor er minder fusies en beursgangen plaatsvinden. Het aandeel Goldman Sachs is op de beurs in New York dit jaar meer dan 10 procent gedaald.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws