Nieuws Actueel

Bob's IJs past bolletjesbeleid aan na media-aandacht

IJscoman Bob, bekend vanwege zijn opmerkelijke bolletjesbeleid, heeft vanwege de media-aandacht rond zijn ijskraam een kleine aanpassing doorgevoerd in de verkoop van zijn ijs. Dat laat een medewerkster van de kraam weten. Bob zelf wil niet meer reageren in de media. Dat schrijft het AD.

AD | Foto: AD 26 augustus 2016

Bob ijs 1065

Het bolletjesbeleid van de ijscoman was zo opmerkelijk omdat je van Bob ongevraagd het dubbele aantal bolletjes kreeg geserveerd dan waar je om gevraagd had. En daar betaalde je dan ook voor.

Ook moest je bij Bob minstens 2 smaken bestellen, waarvoor je 4 bolletjes geserveerd kreeg. Volgens een medewerkster van de ijskraam is de verdubbeling van het aantal bolletjes nog steeds van kracht, maar mag je van Bob tegenwoordig wel 'slechts' 1 smaak bestellen. Je krijgt en betaalt dan nog wel 2 bollen. Ook voor een doekje,'happy hands'' noemt Bob ze, moet je nog steeds betalen.

Media-aandachtHet bijzondere beleid van de ijscoman stond landelijk in de belangstelling nadat een boze klant een filmpje op de populaire website dumpert.nl plaatste. Verschillende media besteedden aandacht aan de kleine ijskraam langs de A1, wat een stroom aan reacties opleverde. Veel mensen uitten op sociale media hun onvrede over Bob’s ijsbeleid en gaven aan geen ijsjes meer te zullen halen bij de ijskraam van Bob.

KlandizieEen medewerkster van de ijskraam geeft echter aan dat de klandizie sinds de ‘mediastorm’ niet is afgenomen. ,,Sommige mensen herkennen de kraam nog wel uit het nieuws enzo, maar iedereen koopt nog steeds gewoon een ijsje’’, vertelt ze. ,,Mensen vinden het soms wel duur hoor, maar ze accepteren het wel.’’

Meneer Rigter uit Bennekom denkt daar anders over. ,,Twee weken geleden heb ik hier 2 ijsjes gekocht en moest ik ruim 10 euro betalen! Ik dacht nog, zijn die doekjes nou zo duur?’’ De optie om maar 1 bolletje te bestellen (en er 2 te krijgen), werd hem ook niet aangeboden. ,,Ik moest er minstens 2 nemen zei die. En toen kreeg ik er dus 4. Nou, vandaag haal ik hier geen ijs hoor!’’

Toch levert het ijsbeleid van Bob ook positieve geluiden op. Mevrouw Reisser uit Middenmeer (Noord-Holland) reed na een bezoek bij haar zoon in Apeldoorn voorbij de ijskraam. ,,Ik vond dit het meest lekkere ijs ooit! Het was wel een beetje duur, maar je kreeg er ook superveel ijs!’’

Bob zelf wil geen commentaar meer geven. Hij is vandaag niet aanwezig in de ijskraam, en laat per telefoon alleen weten dat de zaken nog ‘prima’ gaan.

Gerelateerde artikelen:Bij Bob's ijs vraag je één bolletje, maar je krijgt er twee