Nieuws Actueel

BoB's Schoenen in Wierden wil meer exclusiviteit

Meer exclusiviteit en kwaliteit: dat is de kant die Bob Stokkingreef (20) wil opgaan met zijn BoB's Schoenen. Hij begon het bedrijf anderhalf jaar geleden aan de Marktstraat, zo schrijft De Twentsche Courant Tubantia dinsdag.

Van onze redactie 29 december 2016

Bob Stokkingreef 1

Er is in korte tijd aardig wat veranderd bij BoB's Schoenen. "In het begin was ik hartstikke blij dat bekende merken mij hun schoenencollectie wilden leveren. Ik dacht zulke publiekstrekkers nodig te hebben", aldus Stokkingreef.

Onbekende merken

De jonge ondernemer merkt echter dat klanten regelmatig meer voor de onbekende merken gaan. "Daarnaast verkopen de grote merken hun schoenencollectie ook via hun eigen webshop. Die schoenencollectie kunnen ze met korting verkopen, omdat het er al weken opstaat. Terwijl wij, de schoenenwinkels, de collectie pas later binnenkrijgen."

Netwerk

De ondernemer beseft dat hij het anders moet gaan aanpakken. Stokkingreef breidt zijn netwerk uit via onder meer bezoekjes aan schoenenbeurzen. Daarbij komt hij agenten en leveranciers tegen van kleine Italiaanse en Spaanse schoenenfabrieken. Schoenen worden daar in kleine oplages geproduceerd en meer met de hand vervaardigd. "Dat sprak mij erg aan. Je kunt je klanten exclusievere schoenen aanbieden en vaker het assortiment wisselen."

Hij vindt het prettiger werken met deze kleine, ambachtelijke schoenfabrieken in Europa. "Ik kan daar schoenen laten produceren in kleine oplages en ik kan mijn collecties zelf samenstellen op zolen, hakken, voeringen en materialen van de gehele schoen."

Prijzen

Door de exclusievere schoenen en het niet zo standaard interieur van zijn winkel merkt Bob dat mensen een bepaald beeld van zijn winkel hebben. "Soms vinden mensen het eng om binnen te kijken, omdat ze denken dat alle schoenen duur zijn. De meeste schoenen die we verkopen zijn wel duurder dan 100 euro, maar niet alles."

BoB's Schoenen richt zich steeds meer op, volgens de ondernemer, kwalitatief goede schoenmerken die niet overal te koop zijn. De ondernemer heeft zich eerst op de herencollectie gefocust, waarbij ook met de hand geverfde schoenen uit Nederland worden verkocht. "De komende tijd is de damescollectie aan de beurt."

Fotograaf: Lars Smook