Nieuws Actueel

Bonden: staking ING opgeschort na nieuw bod bank

De staking door personeel van ING-kantoren in Noord-Holland, Utrecht en Flevoland is opgeschort nu de bank een nieuw bod heeft gedaan. Dat melden vakbonden FNV en CNV. Het nieuwe bod is een eindbod, stelt de ING, dus de bank is niet bereid erover te onderhandelen.

ANP 3 april 2023

ANP030423123 1

Beide bonden gaan het nieuwe eindbod bestuderen en dan voorleggen aan hun leden. Die mogen dan beslissen of ze willen doorgaan met acties of dat ze genoegen nemen met het verbeterde bod.

Medewerkers zijn ontevreden over het uitblijven van een nieuwe cao bij de ING, die geldt voor zo’n 14.000 medewerkers. Zij willen onder meer loonsverhogingen die de koopkracht herstellen en een verlaging van de werkdruk.

De FNV had tot staken opgeroepen en medewerkers gevraagd naar Amsterdam te komen voor een manifestatie. ING-personeel uit Noordoost-Nederland staakte vorige week al. Dat was volgens de vakbonden FNV, CNV en De Unie de eerste 24-uursstaking ooit bij de ING. Stakingen in de bankensector zijn sowieso uitzonderlijk. De vakbonden hadden ook nog stakingen gepland op 11 april en 24 april, op de dag van de aandeelhoudersvergadering.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws