Nieuws Actueel

Boskalis krijgt 120 miljoen euro voor uitbreiden eiland Malediven

Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis gaat een eiland in de Malediven uitbreiden. Gulhifalhu, zoals het eiland heet, wordt bijna 2 vierkante kilometer groter. Boskalis krijgt 120 miljoen euro van de Aziatische eilandstaat voor de werkzaamheden, heeft het bedrijf bekendgemaakt.

ANP 30 januari 2023

ANP300123152 1

Boskalis verplaatst voor deze uitbreiding ongeveer 18 miljoen kubieke meter zand van de zeebodem om een nieuw stuk eiland te maken. Daarmee begint het bedrijf aankomend voorjaar, halverwege 2024 is het afgerond. Het bedrijf werkte al eerder mee aan soortgelijke projecten in de Malediven. Het nieuwe deel van het laaggelegen eiland wordt 1 meter hoger dan de rest van het land en de omliggende eilanden, meldt een woordvoerder. Dit maakt Gulhifalhu beter bestand tegen hoogwater en de stijging van de zeespiegel.

De Malediven bestaan uit bijna tweehonderd eilanden in de Indische oceaan, ten zuidwesten van India. De koraalriffen van deze eilanden trekken veel toeristen, maar koraal sterft af door klimaatverandering en vervuiling van het water.

De milieueffecten van de werkzaamheden zijn volgens Boskalis uitgebreid onderzocht. Onder meer de kwaliteit van het zeewater wordt regelmatig in de gaten gehouden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws