Nieuws Actueel

Fintech startup InvoiceFinance haalt 6 miljoen euro op

Fintech startup InvoiceFinance uit Den Bosch heeft een investering gekregen van 6 miljoen euro. Het kapitaal komt van verschillende investeerders en ondernemers uit de financiële sector, waaronder investeringsfonds Peak Capital.

De Ondernemer | Foto: InvoiceFinance 5 oktober 2017

Sven van der Biezen

InvoiceFinance biedt ondernemers toegang tot werkkapitaal waardoor de onderneming meer ruimte krijgt om te groeien. Het is een soort marktplaats waar mkb’ers hun facturen kunnen laten voorfinancieren door professionele en institutionele beleggers. Upload je als ondernemer een factuur, dan krijg je het bedrag dezelfde dag nog uitbetaald. Factoring, heet dat officieel. “Maar dan snel, flexibel en betaalbaar. Handig als je nu geld nodig hebt om bijvoorbeeld personeel, rekeningen of BTW te betalen en je bank niet meebeweegt”, zegt CEO en mede-oprichter Sven van der Biezen.

Lees ook: InvoiceFinance schiet gefactureerde bedragen voor

Peak Capital

De fintech startup is nu bijna drie jaar onderweg. Vorig jaar kreeg InvoiceFinance al een investering van 3,4 miljoen euro van Peak Capital (van Heleen Dura-van Oord) en Kalo Bagijn, de oprichter van BinckBank. “Sinds de investering draaien we op oorlogssterkte”, zei Van der Biezen in een eerder interview met De Ondernemer. Ook nu steekt Peak Capital weer geld in het bedrijf. “InvoiceFinance heeft bewezen een goed alternatief te zijn voor de bank, mede dankzij een onderscheidende klantervaring en innovatieve technologie”, reageert Johan van Mill, oprichter en Managing Partner van Peak Capital.

Automatisering

Bijna alle processen bij InvoiceFinance zijn geautomatiseerd. “Er lopen bij InvoiceFinance meer developers en data scientists rond dan kredietanalisten”, aldus van der Biezen. “Hierdoor kunnen we niet alleen een lager tarief aanbieden, maar ook beter de risico’s inschatten en meer MKB'ers helpen aan krediet.”

Met het kapitaal wil InvoiceFinance extra mensen aannemen. Het team bestond al uit zo’n 22 fulltimers. “Voor einde jaar hopelijk uit dertig. Extra medewerkers zijn hard nodig, we hebben bijna meer aanmeldingen dan we kunnen opvolgen.” Voor Van der Biezen is vooral de kwaliteit van de medewerkers van grote waarde. “Een sterk team is essentieel voor succes. Bij InvoiceFinance lopen hele goede mensen rond, dat zijn de supersterren van het bedrijf.” Daarnaast wil InvoiceFinance marktleider worden op het gebied van factoring voor het MKB.