Aangeboden door HP

Branded Content Actueel

HP: een abonnement op printen voor mkb

HP heeft iets nieuws: een abonnement op printen. Speciaal voor ondernemers in het mkb. „Als ondernemer wil je niet met printen bezig zijn. Je wil dat dit moeiteloos verloopt. Van het set-up proces en het bestellen van supplies tot het bewaken van de beveiliging”, zegt Hans Van Barel, Category Manager Printing Benelux bij HP. „Dankzij ons intuïtief printsysteem kan de kleine ondernemer zijn tijd en energie besteden aan de groei van zijn bedrijf.”

Crissy Mulder 28 november 2022

Hp abonnement mkb printen

Fotograaf: Inge Dingema Mol

Printen: is dat nog wel van deze tijd? „Absoluut”, zegt Van Barel. „In de digitale wereld vinden we niet altijd onze focus en concentratie. Uit diverse onderzoeken blijkt zelfs dat als we wat op papier lezen, we dit beter onthouden en begrijpen dan wanneer we datzelfde op een scherm dien. Daarom blijven bedrijven, ook in dit digitale tijdperk, printers kopen.”

Printen? Dat is toch niet duurzaam?

Op het eerste gezicht gaat dat in tegen de maatschappelijke trend van zo min mogelijk printen om het milieu te sparen. Dat begrijpt HP. „Duurzaamheid is een topprioriteit binnen ons bedrijf. Wij horen van onze klanten dat ze minder willen printen om hun papiergebruik te verminderen. Dus wat doen wij? Met HP+ & Forest First printing compenseren wij iedere print die onze klant maakt. We investeren in projecten die ontbossing tegengaan en helpen onze klanten zo hun voetafdruk te verlagen.”

Printabonnement voor het mkb

Het abonnementsmodel waar Van Barel over praat, is HP Instant ink voor het mkb: een dienst, waarbij HP automatisch een nieuwe toner levert aan de klant op het moment dat zijn huidige toner bijna leeg is. „We gaan vaak pas op zoek naar een nieuwe toner als het te laat is en de toner leeg is. Dat zorgt voor frustratie. Wij nemen dat ongemak weg met slimme toestellen, die jouw printer monitoren. Hiermee ontzorgen we de klant van tijdige tonerbestellingen en geven we hem de mogelijkheid om lege cartridges terug te sturen naar HP voor recyclage.”

"HP Instant ink is een schaalbare oplossing voor het MKB”

Die automatische zending van nieuwe toners verloopt via een abonnementsformule. „De mkb-ondernemer betaalt een vast bedrag per maand. En wij sturen hem een nieuwe toner toe. Wil de ondernemer een maand meer printen? Dan schaalt hij het abonnement op. Maximale flexibiliteit en maandelijks opzegbaar. De ondernemer hoeft zich dus niet te verbinden aan een langlopend servicecontract. Daarmee is HP Instant ink een schaalbare oplossing voor het mkb.”

De printwensen van de thuiswerker

Als mkb-ondernemer in het post-covid tijdperk, heb je te maken met de grootste trend van dit moment: thuiswerken. Daar horen ook de juiste kantoorgemakken, zoals een printer bij. Uit Nederlands onderzoek van HP blijkt dat een kwart van de werkende Nederlanders thuis de beschikking heeft over een werkprinter voor zakelijk gebruik. Over die geboden printoplossingen hebben wij Nederlanders dan wel bepaalde wensen. Driekwart hecht veel waarde aan het goed updaten van de printer en 60 procent geeft aan het belangrijk te vinden dat de printer goed beveiligd is.

"Het automatisch aanvullen van de inktvoorraad en het aanbieden van een thuisprinter is voor een derde van de werkende Nederlanders een goede manier om hen beter te ondersteunen op het gebied van thuis printen”

Ook blijkt duurzaamheid van de printoplossing, bijvoorbeeld door het gebruik van duurzame inkt of papier, voor 40 procent van de ondervraagden belangrijk. Het automatisch aanvullen van de inktvoorraad en het aanbieden van een thuisprinter is voor een derde van de werkende Nederlanders een goede manier om hen beter te ondersteunen op het gebied van thuis printen. Daarnaast worden werknemers die thuis printen graag ondersteund op het gebied van draadloos printen (28 procent), en automatische updates (19 procent).

Veilig printen dankzij monitoring op afstand

Volgens Van Barel draait print dan ook om veel meer dan tekst op papier. Een printer is uiteindelijk een toestel verbonden met het internet. Daar komen dus ook zaken als printbeveiliging bij kijken. Daarom bieden wij onze klanten de mogelijkheid om meer functionaliteiten te krijgen, indien ze een HP account maken en gebruik maken van HP originele toner. Denk aan veilig printen dankzij monitoring op afstand en het ontvangen van waarschuwingen voor mogelijke IT bedreigingen via de HP Smart App, maar bijvoorbeeld ook aan twee maanden gratis Instant Ink, een cloud print functionaliteit en één dashboard waarop de eigenaar al zijn printers kan configureren en beheren. Gemak dient de mens.”