Nieuws Actueel

Brocante kopen bij tante Trui

Met 40 vierkante meter heeft Trudi Ooms misschien wel de kleinste meubelzaak van Nederland. In haar winkel annex werkplaats is Trudi druk bezig een commode met sierlijke spiegel op te knappen. "Het is de stijl zoals mijn oma die in huis had. Sommige stukken zijn echt brocante; andere meubels restyle ik."

Bert van den Hoogen | Foto: Marlies Wessels 10 maart 2016

Tante trui groene hart

Trudi heeft haar winkel Mijn Tante Trui in het Woerdense bedrijfsverzamelgebouw Synergos. Haar schuur in Bodegraven werd kort na de start al te klein. "Ik pakte het serieus aan met een website, een pinautomaat en een kerstshow bij de opening. Ik dacht dat de klanten vanzelf zouden komen, maar dat viel tegen. Om klanten te trekken moet ik constant op Facebook en Marktplaats actief zijn."

Aan haar handigheid met boormachine, hamer en schilderskwast ligt het niet; de afgelopen drie jaar heeft Trudi vooral de zakelijke kant onder de knie moeten krijgen. "Ik kocht eerst alleen meubelen in die ik zelf mooi vond. Nu kijk ik hoe populair mijn advertenties zijn en bepaal ik zo wat ik inkoop. Daarnaast geef ik adviezen voor interieurinrichting en restyle ik op aanvraag meubelen. De financiën houden niet over, maar stoppen is mij te makkelijk. Ik kan ervan leven en ik ga nog elke dag met plezier aan het werk."

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: groenehart@deondernemer.nl.

Wie: Trudi Ooms (55)Wat: brocante meubelen en accessoiresWaar: WoerdenSinds: oktober 2012Contact: mijntantetrui.nl