Nieuws Actueel

Readshop Express op plek Bruna in centrum Hengelo

Na het vertrek van de Bruna-winkel aan de Markt gaat zich daar een Readshop Express vestigen. De exploitanten van de Readshop Express in Delden gaan de Hengelose zaak runnen. "We gaan dat met ons vieren doen. Onze zoon Ramon en zijn vrouw Kelly staan straks in Hengelo in de winkel", zegt Gerrit Holtvoort van de zaak aan de Deldense Langestraat tegen De Twentsche Courant Tubantia.

Bob Gevers | Foto: Stock 10 januari 2017

Readshopgoed

Opmerkelijk is ook dat het postagentschap van PostNL terugkeert. De exploitant van de Bruna, Robert Einhaus, stopte daar op 1 juli vorig jaar mee. Hij zag er na acht jaar geen brood meer in, als gevolg van de lagere vergoeding die PostNL wilde geven. Holtvoort ziet wel kansen met PostNL. De Brunawinkel sluit eind februari de deuren, Einhaus en zijn vrouw hebben een Bruna in Enschede-Zuid overgenomen. Wanneer de Readshop Express begint, is nog niet bekend.

Tabak

Het bijvoegsel 'Express' wijst op het grote assortiment tabakswaren, legt Holtvoort uit. "We zijn in feite een tabaksspeciaalzaak." Maar het assortiment is veel breder, meldt hij. "Onder meer ook hobby-artikelen, tijdschriften en boeken. En we zijn aangesloten bij het Centraal Boekhuis, klanten kunnen bij ons alle boeken bestellen." De pin-automaat, die altijd buiten in de hoek van de Brunawinkel stond, komt niet terug.

'Bischoff'

De komst van de Readshop Express betekent dat niet de complete winkelwand langs de Markt, die vroeger het 'Bischoff-pand' vormde, door leegstand zal worden geteisterd. Verschillende huurcontracten zijn hier opgezegd omdat zich hier een grote zaak van H&M zou vestigen, maar dat project gaat niet door.