Nieuws Actueel

Buitenschoolse opvang Sterrenbos nu in Driebergen

Twee ondernemers in de kinderopvang openden recent een nieuwe buitenschoolse opvang in Driebergen. Het is hun derde vestiging in zes jaar tijd.

Patty Sjerps | Foto: Angeliek de Jonge 26 oktober 2016

Bso sterrenbos driebergen

In 2010 begonnen Esther Versteeg (36) en Esther Holtrop (33) de buitenschoolse opvang (bso) Sterrenbos in Zeist. Met ruim 30 kinderen per dag maakten ze een vliegende start. Nu komen gemiddeld 70 basisschoolkinderen naar twee locaties in Zeist: hockeyclub Phoenix en de bos-bso bij het Padvinderslaantje. Recent ging bij rugbyclub The Pink Panthers in Driebergen een derde vestiging open.

Kleinschalig

Hun bso is flexibel en kleinschalig en er wordt geluisterd naar de klanten ('kinderen én ouders!'). Die combinatie bepaalt volgens de beide Esthers het succes. Esther Versteeg: ,,Het is onze passie kinderen een leuke middag te bezorgen en daarmee hun ouders te ontlasten. Ouders hebben bij ons niet het gevoel hun kinderen weg te moeten brengen."

Volgens Esther Holtrop speelt gemak ook een belangrijke rol. ,,In overleg brengen wij de kinderen naar een sporttraining of een zwemles. Zulke activiteiten kunnen gewoon doorgaan, ook al zijn de kinderen bij ons. Kinderen kunnen bij ons ook warm eten krijgen, verzorgd door een ondernemer uit Zeist. Wij werken zoveel mogelijk samen met ondernemers uit de regio."

Nu de economie de ergste dip heeft gehad, werd het tijd voor een nieuwe locatie. Esther Versteeg: ,,Wij wonen in Driebergen en kennen hier veel mensen. We willen ook in onze eigen woonplaats kinderen een mooie middag bezorgen."

Esther Holtrop: ,,Ondernemen is voor mij steeds op zoek gaan naar nieuwe dingen die je bedrijf beter maken. Ik vind het een grote verantwoordelijkheid. Je vangt het belangrijkste bezit van mensen op."

Achterban

Hoe besluit je nu wel of niet iets te gaan doen? Welke plannen blijven nog even in de koelkast en waarop onderneem je actie? Esther Versteeg: ,,Ondernemen is afgaan op je gevoel. Als directie kunnen we snel beslissingen nemen." Esther Holtrop: ,,Wij overleggen samen of we iets doen of niet."

Esther Versteeg: ,,Het belangrijkst vinden wij dat we beslissingen nemen waar we beiden achter staan. Soms is het gewoon niet verstandig een plan nu tot uitvoer te brengen. We hebben ook een achterban. Hiermee bespreken we complexere zaken waarvoor meer input nodig is."

bsosterrenbos.nl