Nieuws Actueel

Business Culinair is een blijvertje

Het uitstekende weer zorgde allicht voor een optimistisch gestemd gemoed, maar dat verklaarde de drukte heus niet alleen, bezwoer Stephan Kwast van Eindhoven Culinair. Wat de organisatie van het jaarlijkse culinaire festival in het Stadswandelpark betreft, is Business Culinair een blijvertje.

Erwin Blatter 11 juli 2016

Borrel 1

Ook deze keer gold de netwerkborrel als opener van het evenement en de animo was tijdens deze tweede editie aanzienlijk groter dan die van vorig jaar. Want met vijfhonderd liefhebbers was zo bijna het dubbele aantal bezoekers afgekomen op het gastronomische samenzijn voor ondernemend Eindhoven. Tegelijkertijd was op het terrein van Business Culinair ook de Blue Note Vastgoedborrel bij het Stadspaviljoen en die was al direct zodanig druk dat er nauwelijks volk bij kon.

Volgend jaar hoopt Eindhoven culinair zelfs 750 zakenlui te kunnen verwelkomen, zo onthulde Stephan. "Maar het aantal is niet zozeer het doel, het gaat er uiteindelijk om dat we leuke bedrijven aan het evenement kunnen koppelen. Met zestien restaurants hebben we er dit jaar twee keer zoveel.'' Zo waren onder meer De Blauwe Lotus, MaxOlive, pop-uprestaurant Aan Tafel en Restaurant Zuid present in het fraaie park aan de rand van het centrum van Eindhoven.

Om het culinaire verpozen wat extra cachet te geven, liep ook sterrenchef Johan van Groeninge van restaurant Avant-Garde Van Groeninge rond. Wat Stephan betreft geven de komende jaren ook andere topchefs uit de regio acte de présence. "Zij kunnen het evenement meer niveau geven.'' Voor een fijne demonstratie van showcooking bijvoorbeeld. Een nadrukkelijke wens voor volgend jaar. Want als één ding voorop staat, is het wel meegaan met de laatste trends op culinair gebied, verzekert Stephan. Opdat volgend jaar ook Business Culinair opnieuw drukbezocht wordt.