Nieuws Actueel

Café Dok 19: dromen van je eigen bier

Roger Omers (28) is een echte doorzetter. Samen met zijn vriendin kocht hij een jaar geleden zijn favoriete Bredase kroeg, Café Dok 19. "Ik kan zeggen dat het goed gaat. We hebben onze eigen verwachtingen overtroffen."

Chris Stadhouders | Foto: Peter Audenaerde 30 november 2016

Bier 1065 6

"Ik ben in de horeca begonnen, als glazenhaler. Vorig jaar hoorden mijn vriendin Kaylee en ik dat de toenmalige eigenaar Dok 19 wilde verkopen. Ik vond het altijd een toffe kroeg. We besloten te kijken of we Dok 19 konden kopen.

De banken waarmee we in gesprek waren, zagen het niet zitten met Dok 19. Uiteindelijk kregen we de financiering rond via financieringsmaatschappij Qredits. Daarna ging ik er in loondienst werken om de Dok goed te leren kennen. Dat was in september vorig jaar. Een paar maanden later was de kroeg helemaal van ons. Ik kan nu, een jaar later, zeggen dat het goed gaat. We hebben onze eigen verwachtingen overtroffen.

We onderscheiden ons op drie punten. Ten eerste met sport op het grote scherm, in het bijzonder voetbal. We zijn een echt NAC-café; we kijken alle wedstrijden. Verder door de muziek, hiphop om precies te zijn, want daar houden we van. We hebben elke week dj's die op ouderwetse draaitafels draaien, zoals het hoort. En ten slotte met speciaalbier. We hebben 85 soorten bier. Ik heb in Gent de opleiding tot zytholoog gevolgd. Ik ben dus een gediplomeerd kenner. Op dit moment leer ik daarnaast alles over het brouwproces. Het is moeilijk in te schatten of het lukt, maar ik wil volgende zomer een zelfgebrouwen witbier op de kaart hebben staan."

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: westbrabant@deondernemer.nl.