Nieuws Actueel

Café Stief Kwartiertje en cafetaria De Muur in Wierden moeten dicht

Café Stief Kwartiertje en cafetaria De Muur in Wierden zijn de drank- en horecavergunning definitief kwijt. Kroegbaas Diya Dakhouka maakte dat bekend op zijn Facebookpagina. Hij laat weten dat het café voorlopig gesloten is, tot er een geschikte overnamekandidaat is.

Jeroen de Kleine 18 januari 2017

Bier stockfoto

Er was al langer sprake van dat het Wierdense café op last van de gemeente dicht moest. Net als bij de gelijknamige kroeg in Hengelo, eveneens van Dakhouka, stuitte de gemeente op problemen. Zo zou er drank aan minderjarigen worden geschonken en geluidsoverlast zijn.Tevens hield Stief Kwartiertje zich niet altijd aan de openingstijden. In Hengelo is het café al enige tijd geleden op last van de burgemeester gesloten. Opsporingsambtenaren en politieagenten in Hengelo gaven destijds aan dat er zo nu en dan dronken 14-jarigen in de binnenstad werden aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat ze de drank bij Stief Kwartiertje hadden genuttigd. Tevens was er vaak geen leidinggevende in de zaak om het personeel te controleren.

Waarschuwing

Van Wierden had Dakhouka ook al een waarschuwing gekregen, vertelt een gemeentewoordvoerder daar. "Vanuit de gemeente is eind 2016 een brief naar de uitbater gegaan, waarin beschreven stond dat hij zijn vergunning om drank te schenken kwijt was. Hij is vervolgens naar de rechter gestapt om toch te kunnen blijven draaien. Maar de rechter heeft dat verzoek verworpen. Hij mag dus nu in beide horecagelegenheden geen alcohol meer schenken."Dakhouka laat het er niet bij zitten. Hij herkent zich niet in de klachten en zegt de drank- en horecawet wel na te leven. "Wierden is meegetrokken door Hengelo", stelt hij. "Ik maak bezwaar tegen de beslissing in Hengelo en in Wierden. Als het moet, stap ik naar de Raad van State om mijn recht te halen."