Nieuws Actueel

Café Keppler is er voor iedere Amsterdammer: 'Binnen tien minuten zaten we vol'

Een laagdrempelig eetcafé voor de hele buurt. Dat wilden eigenaren Kees Kraakman (36) en Mike Lubben (40) van café Keppler in Noord, schrijft Het Parool. Sommige restaurants noemen zichzelf authentiek en ambachtelijk, maar dat schrikt volgens Kraakman alleen maar af.

Jorien van der Keijl | Foto: Carly Wollaert 27 juli 2017

Cafekeppler

Oude generatie

“We wilden niet dat onze boven - buren zouden zeggen: ‘Bij dat café onder ons zitten altijd die import-Noorderlingen.’”

Daarmee doelt Kraakman op de hoogopgeleide witte Amsterdammers die naar Noord verhuizen. “We zijn er voor iedere Amsterdammer. Dus ook voor de oude generatie, die al heel lang in Noord woont.”

Lees ook: Het meest decadente hotel van Amsterdam, met zestien kamers vol klatergoud

Drukte

De meeste Noorderlingen weten het café al te vinden. Kraakman plaatste op Instagram een bericht met een aankondiging dat het café open was.

“Binnen tien minuten zaten we vol. Dat hadden we echt nooit gedacht.” Die drukte heeft, volgens Kraakman, ook gevolgen. “Het is keihard werken en we willen ons zo snel mogelijk ontdoen van alle kinderziektes.”

Uitgebreid

De eigenaar heeft er vertrouwen in, want ze zijn zeker niet onervaren: Kraakman had een koffiebranderij in de Tolhuistuin en Lubben was eigenaar van De Soepboer in Noord. De kaart van hun eerdere ondernemingen is voor het nieuwe eetcafé uit - gebreid. Zo staat er een broodje makreel (€ 7,50) van voorheen De Soepboer op de kaart. Maar nu kunnen gasten ook steak-friet (€ 19) krijgen.