Nieuws Actueel

Café ’n Deurloop in Ootmarsum zoekt uitbater

Er komt opnieuw een wisseling van de wacht bij een Ootmarsums horecabedrijf. Jan en Dinka Vroon stoppen zo snel mogelijk met de exploitatie van café ’n Deurloop aan de Molenstraat in Ootmarsum. Als reden hiervoor voert Jan Vroon zijn gezondheidstoestand aan. „Die is allesbehalve optimaal”, stelt hij vast. „Ik kamp met hoge bloeddruk en ik heb een hernia. En dat werkt niet in de horeca. Zeker niet omdat mijn vrouw Dinka haar baan in de gezondheidszorg als persoonlijk begeleider van gehandicapten heel graag wil aanhouden. Dus is er maar één oplossing: stoppen.”

Van onze redactie 1 februari 2016

Jan Voorn L Hans Ros R Rikkert Harink

De 56-jarige Vroon heeft zijn besluit genomen met pijn in het hart. Temeer omdat hij naar eigen zeggen een ‘goed lopend café’ achterlaat. „Dat ik ermee ophoud heeft niets te maken met economische omstandigheden. Integendeel, ’n Deurloop zit elk weekeinde helemaal vol. Dat maakt het ook extra wrang.” Vroon en zijn vrouw namen vier jaar geleden het Ootmarsumse café over dat eigendom is van de Oldenzaalse ondernemer Toon Tibben. Zij bleven al die tijd wonen in Almelo. De vertrekkende caféhouder heeft goede herinneringen aan zijn Ootmarsumse tijd. „Ootmarsum is een mooi stadje en ’n Deurloop een bijzonder café met mooie klanten.”

Veel wisselingen’n Deurloop wordt sinds gisteren op de Twentse horecasite aangeboden. Dat wil zeggen: het café is te huur en de inventaris staat te koop. Vroon gaat ervan uit dat zich snel een nieuwe huurder aandient. In de afgelopen tijd wisselden veel cafés in Ootmarsum van eigenaar dan wel exploitant: café Blom, ’t Pläske, De Poort en De Nieuwe Roos. Café-restaurant Ossenvoort, hotel De la Poste en eetcafé De Postelhoek staan nog te koop/te huur.

Foto: Jan Voorn en oud-eigenaar Hans Ros (Rikkert Harink)