Nieuws Actueel

Carin wil maatschappelijk betrokken ondernemen

Carin Kampman buigt zich vanuit haar bedrijf Matchpoint met ondernemers en organisaties over maatschappelijke vraagstukken.

Sjaak van de Groep 2 december 2016

Carin kampman

1. Internetzeepbel

,,Tot 2000 was ik inspecteur bij de politie Utrecht. Ik raakte nieuwsgierig naar het ondernemerschap en werd marketingmanager bij een internetbedrijf. En toen knapte de internetzeepbel. Binnen een jaar was ik vertrokken. Ik had het er sowieso niet naar mijn zin. Wat draag ik hier als contentmanager bij aan de wereldvrede, vroeg ik me af. Ik miste de maatschappelijke relevantie."

2. Terug naar de politie

,,Ik vond een baan in de jeugdreclassering, maar kreeg heimwee naar de politie. In 2003 was ik leider van een doorbraakteam bij de politie Gelderland. Met collega's bedacht ik innovatieve ideeën. Hoe kunnen we met de Belastingdienst en douane boeven op de hielen zitten? En voorkom je met een pinautomaat op het politiebureau beroving van ouderen?"

3. Twee werelden

,,Bij Matchpoint kan ik een verbinding maken tussen het ondernemerschap en maatschappelijke relevantie. We hebben Changelab ontwikkeld, waarbij jonge professionals uit het bedrijfsleven zich samen met ondernemers en maatschappelijke organisaties buigen over een complex maatschappelijk vraagstuk. Deze leergang is een inkomstenbron voor Matchpoint geworden. De gemeente Amersfoort vroeg onlangs of wij duurzaamheid het onderwerp willen maken van onze volgende leergang. Ik kom bij Matchpoint echt tot mijn recht. Maar misschien dat ik ooit wel weer boeven ga vangen. Van dat blauwe bloed kom je natuurlijk nooit meer af."

Wie: Carin Kampman (50) is directeur van Matchpoint. Ze werkte bij de politie, was ondernemer en kon die twee werelden bij Matchpoint verbinden.

Het bedrijf: Matchpoint is een onafhankelijke intermediair die betrokken ondernemen stimuleert bij het bedrijfsleven in Amersfoort.Cijfers: Aantal vestigingen: 1 Aantal medewerkers: 4Waar: AmersfoortContact: matchpointamersfoort.nl