Nieuws Actueel

Chanel fluit Nailbar Chanelle terug

Het iconische label dat parfums, make-up en haute couture creëert, vindt dat de nagelstudio misbruik maakt van de wereldwijde faam van Chanel, inbreuk maakt op het merkrecht en onterecht meelift op het succes van het concern. De Papendrechtse wordt gesommeerd de naam niet langer te gebruiken op last van een dwangsom van 1000 euro per dag. Dat schrijft het AD.

Redactie | Foto: Victor van Breukelen 1 februari 2017

Chanelle Nailbar1

Eigenaresse en nagelstyliste Le Ngyun, die vorig jaar door RTL's Life is Beautiful werd uitgeroepen tot beste nagelstyliste van Nederland, is geschokt door de brief van de advocaten van Chanel. ,,Chanelle is een mix van de naam van mijn dochter Chanel en mijn eigen achternaam: 'Le'. Vandaar Chanelle Nailbar. Ik ben heel erg geschrokken en verdrietig. Ook omdat ik straks onze naam niet meer op de gevel van onze zaak mag plakken.''

Nagelbar

Le werkte eerst vanuit huis, maar opende in december een nieuwe nagelbar op de dijk van Papendrecht. Ze heeft vanwege haar goede reputatie en echte liefde voor nagels klanten uit heel Nederland. ,,Met het gebruik van de handelsnaam Chanelle Nailbar maakt ze inbreuk op het merkrecht van Chanel'', stelt advocaat R. van der Straaten van Chanel.

Reputatieschade

Volgens hem kan bij het publiek verwarring ontstaan en is het schadelijk voor Chanel. ,,Met het gebruik van de handelsnaam tracht Chanelle Nailbar bovendien te profiteren van de aantrekkingskracht van het bekende merk Chanel.'' Dat doet volgens hem ernstig schade aan de reputatie van het merk.

Le is verslagen. ,,Het ergste is dat ik mijn namen niet mag houden. Dat is gewoon frustrerend.'' Volgens haar was het nooit de bedoeling om de naam van Chanel te pikken. ,,Vandaar juist onze eigen namen: Chanelle.''

Gerelateerde artikelenLe is de beste nagelstyliste van NederlandBlog: Zo verzin je je bedrijfsnaam