Nieuws Actueel

Chocolatier Christian voelt zich 'Osse trotse'

Hij komt uit Nijmegen, maar de liefde vond hij in Berghem. Na in Den Bosch gewoond te hebben verhuisden Christian van Kempen (50) en zijn vrouw naar Oss. Ze kregen drie kinderen en in 1999 opende Van Kempen zijn eigen chocolaterie in de Galerij. In 2001 verhuisde de patissier en chocolatier de boel naar Terwaenen. Zes dagen per week zit de ondernemer van zes uur 's ochtends tot vijf uur 's middags tot zijn ellebogen in de chocolade. Dit jaar dingt Christian Chocolaterie Patisserie mee naar 'Leerbedrijf van het jaar 2016 Bakkerij'.

Rachelle Suppers 15 februari 2016

Osschocolatier1065

"Het moet wel iets bijzonders zijn. Ik hou van een persoonlijke benadering. Als we met de kinderen gaan eten, komen we vaak uit bij de Bodega, de Nieuwe Wereld of Buitengewoon. Versaen staat nog op mijn lijstje, daar hoor ik veel goeds over. En één keer per jaar proberen we met een clubje vrienden te eten bij een sterrenrestaurant. Lukt niet altijd, maar het is een soort traditie. Mijn échte favoriet in Oss toch wel Cordial."

Winkel

"Ik heb wel iets met eten en drinken, dus kom ik graag bij Kookstijl en Boer Spierings. Bij keurslager Peters haal ik mijn vlees. Met een vriend samen ga ik nog weleens spontaan barbecueën en dan marineren we makkelijk tien kilo kip. Vinden we leuk."

Mooiste herinnering

"Dat is de geboorte van je kinderen, hè. Maar de opening van de zaak op Terwaenen is ook een bijzondere. Drie weken daarvoor overleed mijn moeder. Tijdens de opening hebben we met de hele familie onze handen in een bak chocolade gezet, ter nagedachtenis aan haar. Die bak heb ik nog steeds in de zaak staan. Daar mag niemand aankomen."

Mooiste plek

"Dat is toch net buiten Oss, in de bossen bij Berghem. Mijn vrouw heeft daar een 'stukje bos', vlakbij het terrein waar de kindervakantieweek wordt gehouden. Ik hou wel van de natuur. Herperduin is ook prachtig."

Op de schop

Het pand van V&D. Als je kijkt naar het gedeelte vanaf Venezia tot aan Ter Horst Van Geel, dan is dat zo'n authentiek stukje centrum. Daar past die blokkendoos niet bij. De sheddaken en de wand van Organon, daar valt ook over te twisten, maar dat behoort allebei wel tot de Osse geschiedenis.

Eeuwig zonde

Het verlies van Organon. Daarmee is veel kennis en knowhow weg uit de stad. Oss is een stad met een werkersmentaliteit, dat maakt Oss. Daar mag iedereen trots op zijn. Maar een bedrijf als Organon bracht wel meer verschillende mensen naar Oss.

Oss in één zin

Oss, wees trots!