Nieuws Actueel

Coach Marga Petstra zet luiken open voor mensen

Wie: Marga Petstra (57)Wat: coachingWaar: DidamSinds: augustus 2010Grootte: eenmanszaakContact: yescoach.nl

Van onze redactie 7 oktober 2016

Marga Petstra

Mensen op een kruispunt in hun leven vormen de doelgroep van coach Marga Petstra. Zelf weet ze maar al te goed hoe het is op zo'n kruispunt te staan. Samen met haar echtgenoot runde ze een camping, maar toen hij in 2007 overleed, viel alles weg. Een bootreis langs de Turkse kust bracht een kentering.

Werken aan verandering

"Er was een coach aan boord en het doel van de reis was werken aan verandering. Dat wilde ik, want ik had dat nodig. Door open vragen te stellen leerde de coach me dat je een proces van acceptatie en verwerking door moet om je leven weer op de rit te krijgen. Dat werk wilde ik ook gaan doen."

Gelijkwaardigheid

Marga deed als Eigen Krachtcoördinator vrijwilligerswerk bij Humanitas en volgde diverse opleidingen. Wie haar inhuurt, vindt geen therapeut tegenover zich, maar iemand die het gesprek wil aangaan op basis van gelijkwaardigheid. "Ik werk met gezonde mensen. Een psycholoog diagnosticeert en stelt een behandelplan op. Mijn startpunt: laat mensen zelf zeggen waar ze behoefte aan hebben. In een aantal gesprekken geef ik dan handvatten, zodat ze zelf verder kunnen. Ik zet luiken open. Soms is maar een zetje nodig. Dan ligt iemand nachtenlang wakker, terwijl de oplossing heel simpel is.''

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: regioarnhem@deondernemer.nl.