Nieuws Actueel

Winnaars Ketelbinkieprijs voorbeeld voor innovatieve retail

Conceptstore Groos kreeg in 2013 de Ketelbinkieprijs, een aanmoedigingsprijs voor een jonge Rotterdamse onderneming die zich op een originele manier heeft geprofileerd. Tjeerd Hendriks en Joost Prins misten in Rotterdam een winkel met lokaal vervaardigde spullen.

Eduard Voorn | Foto: Frank de Roo 19 december 2016

Groos 1

Wat bracht deze prijs?

Tjeerd (33): ,,Voornamelijk aandacht in de media en meer bezoekers in de winkel. Én een foto met de burgemeester. Maar de prijs is voor ons vooral een prikkel om serieus aan de winkel te werken en te blijven werken. Het was een mooie blijk van waardering voor het concept en wat we hebben neergezet."

Winnaars van de prijs uit andere jaren zijn niet de minsten...

,,Klopt. Met onder meer Mascolori, Schorem en Suite Hotel Pincoffs, verkeren we in goed gezelschap. Deze bedrijven passen goed bij deze stad."

Jullie zijn nu een onmisbare winkel in het Rijnmondgebied.

,,We zijn de enige conceptstore in Nederland met een concept, namelijk de verkoop van kunst, kleding en interieurartikelen die door bewoners van deze stad zijn gemaakt. Groos heeft meer dan 250 lokale leveranciers."

Ondernemerschap is ook hobbels overwinnen.

,,Ik heb geleerd meer op mijn gevoel te vertrouwen. Ondernemerschap is ook moeilijke beslissingen nemen. Binnen de Eilandraad, een club van innovatieve Rotterdamse retailers, praten we veel over ons vak. Dat is uiterst leerzaam."

Wie mag hem dit jaar winnen?

,,De mensen achter Mess vind ik goed. Zij hebben met onder meer Biergarten, Ayla en Rauwkost vernieuwende horecaconcepten van hoge kwaliteit in de markt gezet. Maar ook de vrouwen (Faye Ellen en Siobhan Burger) achter Arttenders verdienen een nominatie.'

groosrotterdam.nl

Nomineer zelf!

De Ondernemer ondersteunt de Rotterdamse Ketelbinkieprijs en volgt ontwikkelingen rond deze aanmoedigingsprijs. Vanaf vandaag is het mogelijk een onderneming te nomineren. De bekendmaking is 18 mei 2017. ketelbinkie.nl