Nieuws Actueel

Consumentenbond: klanten ergeren zich aan verkapte prijsstijging

Consumenten ergeren zich eraan dat ze voor sommige producten meer betalen terwijl ze er minder van krijgen. De Consumentenbond kreeg hierover negenhonderd meldingen en roept fabrikanten en supermarkten op transparant te zijn over wat de bond verkapte prijsverhogingen noemt.

ANP 28 februari 2023

ANP280223051 1

De bond kreeg de meeste meldingen over de siroop van Karvan Cévitam. Daarnaast werd ook geklaagd over Gouda's Glorie en koffiepads van de Hema.

Het laat volgens de Consumentenbond zien dat kopers deze gang van zaken oneerlijk vinden. "Als er extra inhoud in een verpakking zit, zetten fabrikanten dit wel groot op de verpakking. Dus ook bij een verminderde inhoud zouden fabrikanten iets op de verpakking moeten zetten", aldus de directeur van de Consumentenbond Sandra Molenaar. De bond wil dat de Autoriteit Consument & Markt deze werkwijze gaat toetsen.

Als verklaring voor de "verkapte prijsstijging" noemen fabrikanten tegen de bond, onder meer stijgende kosten voor energie, transport en de prijsstijging van grondstoffen. "Voor vragen over de prijs hullen fabrikanten zich in stilzwijgen en verwijzen ze naar de supermarkten", aldus de Consumentenbond.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws