Nieuws Actueel

Cryptobedrijf Coinbase omhoog op Wall Street na deal BlackRock

Cryptobedrijf Coinbase is donderdag flink gestegen op Wall Street na een deal met investeerder BlackRock. Coinbase gaat het mogelijk maken voor klanten van BlackRock om in cryptomunten te handelen. De deal zorgde ervoor dat het aandeel Coinbase in de vroege handel haast 40 procent steeg, maar daar bleef uiteindelijk 10 procent van over. Tot vandaag was Coinbase twee derde van zijn beurswaarde kwijtgeraakt dit jaar.

ANP 4 augustus 2022

ANP040822216 1

Ook Alibaba stond in de belangstelling. De resultaten van het Chinese webwinkelconcern werden positief ontvangen op Wall Street, waar het bedrijf ook een beursnotering heeft. Alibaba had afgelopen kwartaal last van de coronalockdowns in China en strengere Europese btw-regels en zag de omzetgroei stilvallen, maar presteerde beter dan analisten hadden verwacht. Het aandeel dikte 1,8 procent aan.

Beleggers hielden verder de situatie rond Taiwan in de gaten. China is begonnen met militaire oefeningen waardoor het lucht- en zeeruim van de eilandstaat is geblokkeerd. Beijing is boos over het bezoek van de Amerikaanse politica Nancy Pelosi aan Taiwan. China ziet de eilandstaat als afvallige provincie.

Arbeidsmarkt

Beleggers kregen ook nieuwe gegevens over de arbeidsmarkt te verwerken. Zo bleek dat het aantal wekelijkse aanvragen van een werkloosheidsuitkering is gestegen tot 260.000.

De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent lager op 32.726,82 punten. De brede S&P 500 daalde 0,1 procent tot 4151,94 punten. Techgraadmeter Nasdaq steeg 0,4 procent tot 12.720,58 punten.

Walmart

Walmart daalde 3,8 procent. De grootste supermarktketen van de VS bevestigde te zijn begonnen met het ontslaan van kantoorpersoneel. De stap volgt op het winstalarm dat Walmart vorige week afgaf omdat consumenten minder uitgeven vanwege inflatie.

Meta Platforms steeg ruim 1 procent nadat het moederbedrijf van Facebook en Instagram bekend had gemaakt voor het eerst obligaties uit te geven. Met de 10 miljard dollar die Meta ophaalde wil het onder meer eigen aandelen gaan inkopen.

Burger King

Restaurant Brands dikte haast 7,5 procent aan. Het moederbedrijf van fastfoodketen Burger King boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Mediaconcern Paramount Global steeg 1,1 procent dankzij beter dan verwachte resultaten in het tweede kwartaal. Het concern profiteerde van het succes van bioscoophit Top Gun: Maverick.

De euro was 1,0247 dollar waard, tegen 1,0212 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 2,7 procent goedkoper op 88,24 dollar. Sinds de Russische inval in Oekraïne bracht een vat WTI-olie niet eerder minder dan 90 dollar op. Brentolie kostte 3,2 procent minder op 93,72 dollar per vat.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws