Nieuws Actueel

Cryptobeurs Coinbase verliest bijna vijfde van beurswaarde

Cryptobeurs Coinbase heeft dinsdag bij de opening van de beurzen in New York bijna een vijfde van zijn beurswaarde verloren. De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft Coinbase aangeklaagd omdat het bedrijf de regels voor beurshandel zou hebben overtreden, door diensten voor effectenhandel aan te bieden zonder de daarvoor benodigde registratie.

ANP 6 juni 2023

ANP060623199 1

Volgens de SEC heeft Coinbase sinds 2019 miljarden dollars verdiend aan illegale dienstverlening. Het nieuws komt een dag nadat de SEC al met aanklachten kwam tegen branchegenoot Binance en diens topman Changpeng Zhao, wegens misleiding van beleggers en toezichthouders. Ook zou dat platform verkeerd zijn omgesprongen met de inleg van klanten.

De graadmeters op Wall Street gingen over de gehele linie licht omlaag. Beleggers bleven voorzichtig na de recente sterke opmars en kijken vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve, dat volgende week op het programma staat. Dan zal duidelijk worden of de Amerikaanse centrale bank inderdaad een pauze zal inlassen met het verhogen van de rente, zoals door beleggers wordt gehoopt.

Healthequity

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,2 procent in de min op 33.513 punten. De brede S&P 500 verloor ook 0,2 procent, tot 4267 punten, en techbeurs Nasdaq daalde 0,3 procent naar 14.187 punten.

Apple leverde bijna 1 procent in. Maandag tikte het Amerikaanse techconcern nog even een nieuw hoogtepunt aan voorafgaand aan de presentatie van de nieuwe producten van Apple. Die viel uiteindelijk toch wat tegen en het aandeel sloot uiteindelijk 0,8 procent lager. Apple presenteerde onder meer zijn langverwachte mixed-realitybril Apple Vision Pro. Disney won juist zo'n 1 procent. Het entertainment kondigde een nieuwe samenwerking met Apple aan om zijn streamingdienst Disney+ beschikbaar te maken voor de Apple Vision Pro, die begin volgend jaar beschikbaar komt.

Healthequity werd daarnaast 14 procent hoger gezet. Het zorgtechnologiebedrijf boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan beleggers hadden verwacht. Ook verhoogde het bedrijf zijn prognoses voor het hele jaar. Softwarebedrijf Gitlab werd verder bijna 24 procent meer waard dankzij goed ontvangen resultaten en vooruitzichten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws