Podcast

Dashboards als sleutel voor succes van je bedrijf? Data-expert Job van den Berg vertelt hoe

Luister naar de eerste column van data-expert Job van den Berg voor De Ondernemer Live. Steeds weer gaat het om inspiratie, tips en tricks hoe je met succes en met praktische handvatten waarde uit data kunt halen. Want data en slimme AI modellen zijn big en happening maar wat kun je er nou eigenlijk mee? De 'Chief Data' van Blue Field Agency legt het je uit.

Van onze redactie 6 juli 2022

Tegenwoordig wil iedereen dashboards, vertelt data-expert Job van den Berg in zijn gesproken column voor De Ondernemer Live. ,,Online omgevingen waar je vaak heel veel grafieken en cijfers ziet. Omzetcijfers van het afgelopen jaar, klanttevredenheid, Google Analytics-data, webstatistieken... Allemaal zit het in dashboards. We zijn er gek op. Als je een dashboard als bedrijf hebt, verzamel je data en doe je iets met die gegevens. De praktijk is echter weerbarstiger.''

Dashboard cruciaal om doelstellingen te bepalen

Om datagedreven werken van de grond te krijgen, moet je de drempel verlagen maar vooral er voor zorgen dat het er een reden is om er mee aan de slag te gaan, aldus Van den Berg. ,,En dat is, dat een dashboard cruciaal is om bepaalde doelstellingen te bepalen en een middel is om succesvoller te zijn in je werk. En dan ga je pas echt waarde uit data halen en verdien je die geïnvesteerde data euro in no-time terug.''

Beluister - of bekijk onder vanaf circa 1 uur en 40 minuten - de gehele column van de data-expert terug en je hoort wat de drie ultieme tips zijn voor het beste business-dashboard!

&t=1659s

Job van den Berg

Chief Data & Insights Officer bij Blue Field Agency

Job van den Berg was tot januari 2022 bij DPG Media verantwoordelijk voor de B2B-datastrategie. Inmiddels is hij Chief Data & Insights Officer bij Blue Field Agency. Zijn doel is om echt impact te maken met data. Omdat bedrijven steeds meer eigen data verzamelen en data-driven werken, is de juiste inzet en interpretatie van data nog belangrijker geworden. Job is ook expertblogger bij De Ondernemer en schrijft maandelijks voor deze website.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details