Zijn jullie met zes vestigingen nog wel de bakker op de hoek?Ko: ,,Dat is juist de basis van ons bedrijf. We zitten in Bodegraven, Alphen, Gouda, Reeuwijk en Woerden in de traditionele winkelstraten. In elke vestiging worden broden afgebakken en de recepten zijn in onze hoofden ontstaan. Onze klanten weten dat, waardoor ze ons als specialist zien. Dat typeert ons als bakker op de hoek.''
Stefan: ,,Met zes vestigingen is er een goede balans tussen klein en specifiek aan de ene kant en bedrijfsmatig haalbaar aan de andere kant.''
Hoe is het concept ontstaan?Ko: ,,We zijn een familiebedrijf. Stefan is de vierde generatie. Als bakkerij kun je tegenwoordig alleen overleven door scherpe strategische keuzes te maken: grootschalig of klein en specialistisch?''
Stefan: ,,We hebben altijd ingespeeld op verandering, met het besef dat verse, authentieke producten worden gewaardeerd. Het ambacht van eigen recepten, beheersing van het proces en de ovens weten we met de winkelformule Brood&Ko beter zichtbaar te maken. De winkel straalt uit wat er achter de schermen gebeurt. Brood&Ko is de kern van wie we zijn.''
Welk brood is typisch een brood van jullie?Stefan: ,,Dat zijn onze steenovenbroden: broden met eigen natuurdesem die op een stenen ovenvloer worden gebakken. Ze hebben daardoor een heel eigen karakter. Zo'n brood vind je echt niet in de supermarkt.''